Orvostudomány


Tünetei anális repedések

Betegek anális repedések szinte mindig élmény anális fájdalom, fokozódik a bél mozgások. A fájdalom a következő székletürítés lehet rövid vagy hosszú távú; viszont, A fájdalom általában enyhül közötti széklet. A fájdalom lehet annyira súlyos, hogy a beteg nem hajlandó, hogy a székletürítés, ami a székrekedés, sőt széklet impaktálódás. Ráadásul, székrekedést okozhat a folyosón a nagyobb, keményebb széklet okozza a további trauma, és teszi a hasadék rosszabb. A fájdalom is hatással lehet a vizelés, amelyek zavarhatják vizeléskor (dysuria), gyakori vizelés, vagy vizelési képtelenség, hogy. Vérzés kis mennyiségben, viszkető (pruritus ani), és kellemetlen szagú mentesítés miatt előfordulhat, hogy a mentesítés a genny a repedés. Mint már korábban említettük, anális repedések gyakran vérzik csecsemők.

Hogyan anális repedések diagnosztizált és értékelése?

A gondos történelem általában arra utal, hogy a végbél repedés van jelen, és gyengéd vizsgálata a végbélnyílás megerősítheti jelenlétét a hasadék. Ha gyengéd eversion (húzás mellett) A szélei a végbélnyílás, szétválasztották a fenék nem tár fel a horpadt, erőteljesebb vizsgálat alkalmazását követően az érzéstelenítő a végbélnyílás és anális csatorna is szükség lehet. Egy pamut-végű pálcikát lehet illeszteni a végbélnyílás óvatosan lokalizálni a forrását a fájdalom.

Akut anális hasadék úgy néz ki, mint egy lineáris könnycsepp. A krónikus végbél repedés gyakran együtt jár a hármas megállapításait, amely tartalmazza a tag a bőr szélén a végbélnyílás (őrszem halom), megvastagodott széle a hasadék az izomrostok a belső záróizom látható alján a hasadék, és a kibővített anális papilla felső végén a hasadék az anális csatorna.

Ha a végbél vérzés jelen, az endoszkópos alkalmazó értékelés merev vagy hajlékony képalkotó csövet ki kell zárni a lehetőségét, hogy egy súlyosabb betegség a végbélnyílás és a végbél. A sigmoidoscopy, hogy vizsgálja csak a distalis részét a vastagbél lehet ésszerű betegek évnél fiatalabb 50 éves, akik egy tipikus anális fissura. Betegeknek, akiknél a családban a vastagbél rák vagy az életkor nagyobb 50 (és, ezért, nagyobb a kockázata a vastagbélrák), A kolonoszkópia, hogy vizsgálja meg a teljes vastagbél ajánlott. Atípusos repedések, amelyek azt sugallják jelenléte más betegségek, A korábban tárgyalt, előírhatják a többi diagnosztikus vizsgálatokat is beleértve kolonoszkópia és felső gastrointestinalis (UGI) és a vékonybél röntgenfelvételeket.