Orvostudomány


Okai anális viszketés

* Végbélviszketés okozhat irritáló vegyi anyagok az élelmiszerekben, amit megeszünk, mint találhatók fűszerek, meleg szószok, és a paprika.

* Anális viszketés is lehet okozta irritáció folyamatos nedvesség a végbélnyílás okozta gyakori folyékony széklet, hasmenés, vagy a menekülési kis mennyiségű széklet (inkontinencia). Nedvesség növeli a fertőzések lehetőségét, a végbélnyílás, Különösen élesztő, különösen a betegek diabetes mellitus vagy a HIV.

* Antibiotikumos kezelés is vezethet egy élesztőgomba fertőzés és irritáció a végbélnyílás.

* Psoriasis is irritálhatja a végbélnyílás.

* Rendellenes folyosókon (sipolyok) A vékonybél vagy vastagbél, hogy a bőr a végbélnyílás körüli képezhet eredményeként a betegség (mint például a Crohn-betegség), és ezek a sipolyok hogy irritáló folyadékot a végbél területén.

Más problémák is okozhat végbélviszketés közé:

* pinworms,

* aranyér,

* könnyek az anális bőr (repedések), és

* bőr címkék (rendellenes növekedési ütemének az anális bőr).

Ha anális viszketés nem szűnik meg?

A környezetben tartósan megmaradó végbélviszketés, erőfeszítések irányítanák azonosításakor kiváltó oka. Vizsgálatot az orvos gyorsan azonosítani a legtöbb oka végbélviszketés. Kiigazításokat étrend, fertőzések kezelésére, vagy sebészeti eljárások korrigálja a kiváltó ok lehet szükség.

Mi az végbélviszketés?

Végbélviszketés az irritáció a bőrön való kilépés helyén a végbél, néven a végbélnyílás, kísért a vágy, hogy karcolás. Bár a viszketés lehetnek a vegyi reakció a székletben, gyakran azzal jár, hogy nincs gyulladás a végbél területén. Intenzitásának végbélviszketés, és az összeget a gyulladás növeli a közvetlen trauma a karcolástól és a nedvesség jelenlétében. Annak a legintenzívebb, végbélviszketés okoz elviselhetetlen kényelmetlenséget, hogy gyakran úgy jellemzik, mint az égetés és a fájdalom.