Orvostudomány


A kezelés Anal viszketés

Kezdeti kezelése egyszerű, viszketés felé irányul, enyhíti az égő és a fájdalom. Fontos, hogy tiszta és száraz, a végbélnyílás alaposan és ne hagyja szappan a végbél területén. Tisztítási erőfeszítéseket kell tartalmaznia szelíd zuhanyozás nélkül a közvetlen vagy dörzsölés irritációt a bőrt vagy a mosogatórongy vagy törülköző. Után a széklet, nedves alátétek (mint például a baba-törlőkendők, flushable nedves törlőkendők, flushable és anális tisztító kendők) kell használni a végbélnyílás tisztítására, hanem a WC-papír. Ha van állandó nedvesség jelen a végbélnyílás vagy széklet inkontinencia, szükséges lehet, hogy tisztítsa meg a végbélnyílás és nedves párnák között széklet.

Sok over-the-counter termékeket értékesített kezelésére végbélviszketés. Ezek gyakran tartalmaznak azonos gyógyszereket használt aranyér kezelésére. Használt termékek kezelésére végbélviszketés kapható, kenőcsök, krémek, gélek, kúpok, habok, és alátétek.

Kenőcsök, creams, and gels – használat esetén a végbélnyílás körül – kell alkalmazni, mint a vékony, amely. Alkalmazva az anális csatorna, ezeket a termékeket be kell illeszteni egy ujjal vagy “Bolyhos cső.” Bolyhos csövek leghatékonyabb, ha van lyuk az oldalán, valamint a végén. Bolyhos csöveket kell kenni a kenőccsel feltöltés előtt. Kúpok vagy habok nincs előnnyel kenőcsök, crkrémekanés gélek

A legtöbb termék tartalmaz egynél több típusú hatóanyag. Majdnem minden tartalmaznak protectant mellett egy másik összetevő. Csak a példa a márkás termékeket tartalmazó egyik összetevője mellett a protectant az alábbiakban tárgyaljuk.

Helyi érzéstelenítők

A helyi érzéstelenítők átmenetileg fájdalomcsillapításra, égő, és viszketés a zsibbasztó az idegvégződéseket. Ezek használatát kell korlátozni, hogy a perianal területet és az alsó anális csatorna. A helyi érzéstelenítők okozhat allergiás reakciók égő, viszkető. Ezért, alkalmazása anesztetikumok kell állítani, ha égő és viszkető növelése.

Példák a helyi érzéstelenítők közé:

* benzokain 5% -hoz 20% (Americaine Hemorrhoidal, Lanacane Maximum Erő, Medicone)

* benzil-alkohol (Viszket-X) 5% -hoz 20%

* dibucaine 0.25% -hoz 1.0% (Nupercainal)

* dyclonine 0.5% -hoz 1.0%

* lidokain (Xylocaine) 2% -hoz 5%

* pramoxine 1.0% (Flotta fájdalomcsillapító, Procto hab nem szteroid, Tronothane hidroklorid)

* tetracaint 0.5% -hoz 5.0%

Vasoconstrictors

Vasoconstrictors olyan vegyszerek, amelyek hasonlítanak adrenalin, a természetben előforduló kémiai. Alkalmazni a végbélnyílás, vasoconstrictors, hogy az erek kisebbek lesznek, amely csökkentheti a duzzanatot. Azt is csökkentheti a fájdalmat és a viszketés miatt enyhe érzéstelenítő hatása.

Vasoconstrictors alkalmazott perianal területre – vasoconstrictors ellentétben, amelyek szájon át vagy injekció – alacsony valószínűsége okozó súlyos mellékhatások, mint például a magas vérnyomás, idegesség, remegés, fáradhatatlanság, és súlyosbodása a cukorbetegség vagy pajzsmirigy.

Példák vasoconstrictors közé:

* efedrin-szulfát 0.1% -hoz 1.25%

* adrenalin 0.005% -hoz 0.01%

* fenilefrin 0.25% (Medicone kúp, Előkészítés H, Rectocaine)

Protectants

Protectants megakadályozzák az irritációt perianal területen alkotó fizikai akadályt a bőrön, amely megakadályozza a kapcsolatot az irritált bőrt súlyosbító folyadék vagy széklet a végbélben. Ez a korlát csökkenti az irritációt, viszkető, fájdalom, és írás. Számos olyan termék létezik, hogy maguk protectants vagy hogy tartalmaznak protectant kívül más gyógyszert.

Példák védőanyagok közé:

* alumínium-hidroxid gél

* kakaóvaj

* glicerin

* kaolin

* lanolin

* ásványi olaj (Balneol)

* fehér vazelin

* keményítő

* cink-oxid (Desitin) vagy calamine (amely cink-oxid) koncentráció legfeljebb 25%

* csukamájolaj vagy a cápa máj olaj, ha az összeg a vitamin 10,000 USP egység / nap

Astringents

Astringents okozhat véralvadási (összecsomósodása) A fehérjék a sejtek a perianal bőr vagy a nyálkahártya az anális csatorna. Ez az intézkedés elősegíti a bőr szárazsága, ami viszont segít enyhíteni égő, viszkető, és a fájdalom.

Példák astringents közé:

* calamine 5% -hoz 25%

* cink-oxid 5% -hoz 25% (Calmol 4, Nupercainal, Tronolane)

* boszorkány mogyoró 10% -hoz 50% (Gyógyszeres flotta, Redő, Witch Hazel Hemorrhoidal alátét)

Antiszeptikumok

Fertőtlenítő szerek gátolják a baktériumok és más élőlények. Viszont, nem világos, hogy antiszeptikumok valamilyen hatékonyabb, mint a vízzel és szappannal.

Példák a fertőtlenítő szerek közé:

* bórsav

* hydrastis

* fenol

* benzalkónium-klorid

* cetylpyridinium-klorid

* benzetónium-klorid

* Rezorcint

Keratolytics

Keratolytics olyan vegyi anyagok, melyek hatására a külső réteg a bőr vagy más szövetek szétesik. Ennek magyarázata az, hogy használata lehetővé teszi, hogy a széthullás gyógyszerek, amelyeket az a végbélnyílás és a perianal területre behatolni a szövetek mélyebb.

A két elfogadott keratolytics felhasznált:

* alumínium chlorhydroxy allantoinate (alcloxa) 0.2% -hoz 2.0%

* Rezorcint 1% -hoz 3%

Fájdalomcsillapítók

Fájdalomcsillapító termékek, hasonló érzéstelenítő termékek, fájdalomcsillapításra, viszkető, és írás a nyomasztó receptorok fájdalom idegeit.

Példák a fájdalomcsillapítók közé:

* mentol 0.1% -hoz 1.0% (nagyobb 1.0% nem ajánlott)

* kámfor 0.1% -hoz 3% (nagyobb 3% nem ajánlott)

* Juniper veszi 1% -hoz 5%

Kortikoszteroidok

Kortikoszteroidok csökkentik a gyulladást és enyhíti viszketés, de krónikus használata okozhat maradandó károsodást a bőr. Azokat nem kell használni a több, mint rövid ideig tartó, néhány naptól két hétig. Csak a termékek gyenge kortikoszteroid hatás érhetõ el-a-pult. Erősebb kortikoszteroid elérhető termékek a vényköteles nem kezelésére használt végbélviszketés.