Orvostudomány


Hogyan felnőtt agydaganatok kezelt?

Kezelések különböző típusai állnak rendelkezésre a betegek számára a felnőtt agy tumor. Egyes kezelések szabványos (A jelenleg használt kezelési), és néhány jelenleg klinikai kipróbálás. A kezelés megkezdése előtt, betegek akarok gondolni részt vesz egy klinikai vizsgálatban. A kezelés klinikai vizsgálat kutatási tanulmány célja, hogy segítsen javítani a jelenlegi kezelések vagy információkat szerezzenek az új kezelési daganatos betegeknél. Amikor a klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az új kezelés jobb, mint a standard kezelés, Az új kezelés válhat a hagyományos kezelés.

Három típusú standard kezelés használják.

1. Sebészet: Műtét használják, ha lehetséges,, kezelésére felnőtt agydaganat, leírtak szerint Leírás részéhez összefoglaló.

2. Sugárkezelés: Sugárkezelés a rákkezelés használó nagy energiájú röntgen vagy más típusú sugárzás a rákos sejteket megölni. Két fajtája létezik a sugárkezelés. Külső sugárkezelés használja a gépet a testen kívül, hogy küldje sugárzás felé a rák. Belső sugárkezelés használja a radioaktív anyagot zárt a tűk, magok, vezetékek, illetve, hogy a katéterek kerülnek közvetlenül vagy annak közelében a rák. Ahogy a sugárkezelés miatt típusától függ, valamint a rák stádiuma kezelt.

3. Kemoterápiás kezelés: Kemoterápia a rák kezelésére használt gyógyszerek megállítani a rákos sejtek, vagy, ha megöli a sejteket, illetve szüntesse meg a sejtek osztódását. Ha a kemoterápiát szájon át vagy injekció formájában vénába vagy izomba, A gyógyszer a véráramba, és elérheti a rákos sejtek a szervezetben (szisztémás kemoterápiás). Amikor a kemoterápia kerül közvetlenül a gerincoszlop, szerv, vagy szerv üreg, mint a has, a gyógyszerek elsősorban a daganatsejteket érinti azokat a területeket (regionális kemoterápia). Egy szelet feloldására használható nyilvánít rákellenes gyógyszerek közvetlenül az agyba tumor után a daganat műtéti úton eltávolították. Ahogy a kemoterápiát kap típusától függ, valamint a rák stádiuma kezelt.

Melyek áttétes agytumorok?

Gyakran, daganat az agyban található kezdődtek valahol máshol a szervezetben és elterjedése (áttétes) Az agy. Ezek neve, áttétes agytumorok.

Mik azok a felnőtt agydaganatok?

Felnőtt agydaganatok olyan betegségek, amelyek a rák (malignus) sejtek kezdenek nőni a szövetek az agy. Az agy ellenőrzések memória és a tanulás, érzékek (meghallgatás, látra szóló, szag, íz, és érintse), és érzelem. Szabályozza továbbá más testrész, beleértve az izmok, szervek, és a véredények. Tumorok, hogy indul az agy úgynevezett primer agytumorok.