Orvostudomány


Mi okozza az angina?

A leggyakoribb oka angina a koszorúér-betegség. Egy kevésbé gyakori oka a angina görcs a koszorúerek.

Koszorúér-betegség

Koszorúerek ellátás oxigéndús vért a szívizom. Koszorúér-betegség alakul ki, mint a koleszterin lerakódik az artériák falán, okozza a kialakulását a kemény, vastag anyag, a koleszterin-emléktábla. A felhalmozódás a koleszterin lepedék idővel okozza szűkül a koszorúerek, a folyamatot nevezzük érelmeszesedés. Érelmeszesedés lehet gyorsítani a dohányzás, a magas vérnyomás, emelkedett koleszterin, és a cukorbetegség. Amikor a koszorúerek válnak csökkent több mint 50% -hoz 70%, azok már nem felel meg a megnövekedett vér oxigén igény a szívizom terhelés alatt vagy stressz. Oxigénhiány a szívizom mellkasi fájdalommal (angina).

A szívkoszorúér-görcs

A falakon az artériák körül izomrostok. Gyors összehúzódása ezen izomrostok okoz hirtelen szűkülő (görcs) Az artériák. A görcs a koszorúerek csökkenti a vér a szívizom és okait angina. Angina eredményeként a koszorúér-görcsöt hívják “variáns” angina vagy angina Prinzmetal. Prinzmetal angina általában olyankor fordul elő a többi, Általában a kora reggeli órákban. Görcsöket okozhat a normális koszorúerekben, valamint e szűkült az érelmeszesedés.

A szívkoszorúér-görcs is okozott használata / visszaélés a kokain. A görcs az artéria fal okozta kokain lehet olyan jelentős, hogy ez valóban okozhat szívrohamot.

Mi más oka a mellkasi fájdalom?

A gondozó a betegek mellkasi fájdalom, az orvos különbözteti meg, hogy a fájdalom kapcsolatban áll egy az oxigénhiány a szívizom (mint az angina vagy szívroham), vagy annak köszönhető, hogy egy másik folyamat. Sok körülmények úgy vélte, hogy okozhat mellkasi fájdalom, amely hasonló a szívroham vagy angina. Erre példa az alábbi:

* Pleuritis (mellhártyagyulladás): Gyulladás a bélés a tüdő (pleuritis) okoz éles mellkasi fájdalom, ami súlyosbítja a mély légzés és a köhögés. A betegek gyakran észlelnek légszomj, részben való felületes légzés minimalizálása mellkasi fájdalom. Vírusos fertőzés a leggyakoribb oka a mellhártyagyulladás. Egyéb szisztémás gyulladásos állapotok, mint például a szisztémás lupus, is okozhat mellhártyagyulladás.

* Szívburokgyulladás: Perikarditisz a gyulladás a bélés a szív körül. Tünetei perikarditisz is hasonló a pleuritis.

* Tüdőgyulladás: Tüdőgyulladás (bakteriális fertőzés a tüdő) okoz, láz és mellkasi fájdalom. Mellkasi fájdalom bakteriális tüdőgyulladás miatt következett be irritáció vagy fertőzés a bélés a tüdő (mellhártya).

* Tüdőembólia: vérrögök utazás a vénákban a medence vagy az alsó végtagok a tüdő, Az az állapot a tüdőembólia. Tüdőembólia halált is okozhat a tüdőszövet (tüdő infarktus). Tüdő infarktus vezethet irritációt a mellhártya, okozó mellkasi fájdalom hasonló mellhártyagyulladás. Néhány gyakori oka a vérrögképződés ezekben a vénákban a mélyvénás trombózis (hosszan tartó mozdulatlanság, friss sebészeti beavatkozás, trauma, hogy a lábak, vagy kismedencei fertőzés).

* Pneumothorax: Kis zsákocskák a tüdő szöveteiben (alveolusok) spontán robbanás, okozó pneumothorax. Tünetei közé tartozik a hirtelen pneumothorax, súlyos, éles mellkasi fájdalom és légszomj. Az egyik gyakori oka a pneumothorax súlyos emphysema.

* Mitrális prolapsus: Mitrális billentyű prolapsus egy közös szívbillentyű rendellenesség, befolyásoló 5% to 10% a népesség. MVP különösen gyakori a nők körében közötti 2-hozto 40 év. Mellkasi fájdalom MVP általában éles, de nem súlyos. Eltérően angina, mellkasi fájdalom MVP ritkán fordul közben vagy edzés után, és általában nem reagálnak a nitroglicerin.

* Aorta dissectio: Az aorta a fő szállító hajó a vér a bal kamrába, hogy a többi szervezet. Aorta dissectio (tépte az aorta fal) egy életveszélyes vészhelyzet. Aorta dissectio okoz súlyos, kérlelhetetlen mellkasi és hátfájás. Fiatal felnőttek aorta dissectio általában Marfan-szindróma, örökletes betegség, amely rendellenes formája a szerkezeti fehérje, az ún kollagén okozza gyengesége az aorta fal. Idősebb betegeken aorta boncolás jellemzően következtében a krónikus, a magas vérnyomás, mellett az általános érelmeszesedés (érelmeszesedés).

* Bordafájdalom, borda törések, izomláz vagy görcs: Fájdalom származó mellkasfal miatt izomhúzódás vagy görcs, bordafájdalom, vagy borda törések. Mellkasfali fájdalom általában éles és állandó. Ez általában rontja a szállítási, köhögés, mély légzés, és közvetlen nyomást gyakorol a terület. Izomgörcs és a törzs eredményeként erőteljes, szokatlan csavaró és hajlító. Az ízületek a bordák között és a porc mellett a szegycsont is begyulladnak, nevű állapot bordafájdalom. Törött bordák eredő trauma vagy daganatos bevonása okozhat jelentős mellkasi fájdalom.

* Ideg tömörítés: Tömörítés a ideggyököket csontok által sarkantyút, mert kilép a gerincvelőből okozhat fájdalmat. Idegek tömörítés is okozhat gyengeséget és érzéketlenséget a felső kar és a mellkas.

* Övsömör (herpes zoster fertőzés az idegek): Az övsömör ideg irritációja a fertőzés, ami okozhat mellkasi fájdalmat nappal megelőzően tipikus kiütés jelenik meg.

* Nyelőcső görcse és a reflux: A nyelőcső a hosszú izmos összekötő cső a szájban, hogy a gyomor. Visszafolyás, vagy regurgitációját gyomortartalom és sav a nyelőcsőbe okozhat gyomorégés és mellkasi fájdalom. Görcs az izom a nyelőcső is okozhat mellkasi fájdalom, amely lehet megkülönböztetni által okozott mellkasi fájdalom angina vagy szívroham. Ennek oka a nyelőcső izomgörcs nem ismert. Pain of nyelőcső görcs tud válaszolni nitroglicerin hasonló módon az angina.

* Epehólyag támadás (epekő): Epekövek elzárhatják az epehólyag vagy epevezeték és a súlyos fájdalom a has felső részében, hát és mellkas. Epehólyag támadások képes utánozni a fájdalom az angina és a szívinfarktus.

* Anxiety és pánikrohamok: Szorongás, depresszió, és a pánikrohamok, gyakran jár a mellkasi fájdalom tartó percig nap. A fájdalom lehet éles vagy tompa. Ez általában kíséri légszomj, vagy a képtelenség, hogy vegyen egy mély lélegzetet. Érzelmi stressz súlyosbíthatja a mellkasi fájdalom, de a fájdalom általában nem kapcsolódik a megterhelés, og er ikke megkönnyebbült nitroglicerin. Ezek a páciensek gyakran túl gyorsan lélegzet (hyperventilate), okozó szédülés, zsibbadtság, és bizsergés az ajkak és ujjak. Koszorúér-betegség kockázati tényezők általában hiányoznak ezeknél a betegeknél. Mivel nincs teszt pánikroham, betegek mellkasi fájdalom általában részt a vizsgálatokon, hogy kizárják a koszorúér-betegség vagy egyéb ok miatt mellkasi fájdalom.