Orvostudomány


Hogyan diagnosztizálják angina?

Az EKG (EKG) egy felvételi elektromos aktivitásának a szívizom, és képes észlelni a szívizom, amely a szükséges oxigén. Az EKG hasznos mutató változások által okozott elégtelen oxigénellátás a szívizom, vagy a szívroham.

Terheléses vizsgálat

A betegek normális nyugalmi EKG, gyakorlása futópad vagy kerékpárral vizsgálat hasznos lehet szűrő eszközök esetében a koszorúér-betegség. Során terheléses teszt (ként is stressz teszt, terheléses EKG, osztályozott gyakorlat futópad teszt, vagy a terheléses EKG), EKG felvételek a szív végzi folyamatosan a beteg sétál a futópadon, vagy pedált egy álló motor a növekvő nehézségi fokú. A mellkasi fájdalom előfordulása edzés közben is összefügg változások az EKG, amely igazolja az oxigénhiány a szívizom. Amikor a beteg pihen, Az angina és a változásokat a EKG, amelyek azt mutatják, oxigénhiány, hogy a szív is eltűnik. A pontosság a terheléses vizsgálatok a diagnózis jelentős koszorúér-betegség 60% -hoz 70%. Ha a terheléses teszt nem mutatja jeleit a koszorúér-betegség, a nukleáris anyag (tallium) lehet intravénásan során terheléses vizsgálat. A hozzáadott tallium lehetővé teszi, hogy nukleáris képalkotó a vér áramlását a különböző régióiban a szív, használ egy külső kamera. A csökkent véráramlás a területen a szív edzés alatt, normális véráramlás a terület többi, jelent jelentős artéria szűkülete a régióban a szív.

Terheléses echokardiográfia

Terheléses echokardiográfia egyesíti echokardiográfia (ultrahangos képalkotás a szívizom) A terheléses vizsgálat. Mint a gyakorlat tallium vizsgálat, terheléses echokardiográfia pontosabb, mint a terheléses vizsgálat, a koszorúér-betegség kimutatására. Amikor a koszorúér jelentősen szűkült, A szívizom által e artéria nem szerződés, valamint a többi szívizom edzés közben. Rendellenességek izom-összehúzódás is kimutatható echokardiográfia. Terheléses echokardiográfia és tallium stressz tesztek mind a 80% -hoz 85% pontos felderítésében jelentős koszorúér-betegség.

Ha a beteg nem tud részt terheléses teszt, mert a neurológiai vagy ortopédiai nehézségek, gyógyszereket lehet intravénásan, hogy szimulálja a stressz a szív rendszerint által előidézett gyakorlására. Szív képalkotó lehet elvégezni nukleáris fényképezőgép vagy echokardiográfia.

Szívkatéterezés

Szívkatéterezés az angiográfia (coronaria Arteriográfia) olyan technika, amely lehetővé teszi, hogy x-ray képet kaphat a koszorúerek. Ez a legpontosabb kimutató teszt koszorúér szűkülete. A kis üreges műanyag csövek (katéterek) a fejlett mellett röntgen útmutatást nyílást a koszorúerek. Jód szemben “festék” fecskendeznek be az artériák, míg egy x-ray videofelvétel készül. Coronaria Arteriográfia ad az orvos egy képet a helye és súlyossága koszorúér-betegség. Ez az információ fontos lehet abban, hogy az orvosok válasszon kezelési lehetőségek.

CT coronarographiás

CT koszorúér-angiográfia eljárás használó intravénás festéket tartalmaz jódot, és a CT-vizsgálat a kép a koszorúerek. Míg a katéterek nem szükséges (így a kifejezés “invazív” vizsgálatot kell alkalmazni ezt az eljárást), még mindig vannak kockázatok, többek között az alábbi:

* A betegek allergiás jód

* Szenvedő betegek kóros veseműködés

* Sugárzást, amely hasonló a, ha nem nagyobb, mint, hogy kapott egy hagyományos coronarographiás.

Mindazonáltal, ez általában egy nagyon biztonságos tesztet a legtöbb ember számára. Ez egyik fő eszköze a diagnózis a koszorúér-betegség betegek:

* nagy a kockázata a fejlődő koszorúér-betegség (dohányosok, E genetikai kockázat, magas koleszterinszint, hipertónia, vagy a cukorbetegség),

* akik tisztázatlan eredményeket terheléses vizsgálatok és egyéb vizsgálatok, vagy

* akik tünetei gyanús a koszorúér-betegség