Orvostudomány


Mik azok a glaukóma tünetei?

Betegeknél, nyílt zugú glaucoma és krónikus zugú glaukóma általában nincsenek tünetek korai szakaszában a betegség. Látótér veszteség (oldalon látásvesztés) nem tünete késő során a betegség. Ritkán betegek változó szintje intraocularis nyomás lehet ködösség a látás és a láthatóvá haloes körüli fények, főleg a reggeli.

Másrészt, A tünetek az akut zugú viszont gyakran nagyon is drámai a gyorsan kialakuló súlyos szemfájdalom, fejfájás, hányinger és hányás, és a homályos látást. Alkalmanként, A hányinger és hányás meghaladja a szemészeti tünetek olyan mértékben, hogy egy szem oka nem terveznek.

A szem betegek nyitott zugú glaukóma vagy krónikus zugú glaukóma is normálisnak tűnnek a tükör vagy a család vagy a barátok. Néhány beteg kap enyhén vöröses szemét a krónikus használata szemcsepp. A szemorvos, A vizsgáló a beteg, Előfordulhat, emelkedett szemnyomás, optika-nervus rendellenességek, vagy látótér kiesés mellett egyéb, kevésbé gyakori tünet.

A szeme akut zugú glaukóma jelenik meg piros, és a tanuló a szem lehet nagy és nem reaktív a fény. A szaruhártya tűnhet felhős szabad szemmel. A szemorvos általában találni csökkent látásélesség, szaruhártya duzzanata, erősen megemelkedett szemnyomás, és zárt vízelvezető szög.