Orvostudomány


Glaukóma gyógyszerek (szemcsepp)

Glaukóma gyógyszerek (szemcsepp)

A béta-adrenerg antagonisták ellen, vagy blokk, adrenalin-szerű anyagok. Ezek a cseppek a munkát a glaukóma kezelésére csökkenti a termelés a csarnokvíz. Éveken, azokat a "gold standard" (hogy mely más szerek képest) glaukóma kezelésére. Ezek a gyógyszerek közé timolol (Timoptic), levobunolol (Betagan), carteolol (Ocupress), és metipranolol (Optipranolol).

Használt naponta egyszer vagy kétszer, ezek a cseppek nagyon hatékonyak. Viszont, mellékhatások, mint például az asztma rosszabbodása, vagy tüdőtágulás, bradycardia (lassú szívverés), alacsony vérnyomás, fáradtság, és az impotencia nem tilthatják meg az a néhány betegnél. Betaxolol (Betoptic) a béta-adrenerg antagonista, hogy több szelektív dolgozik csak a szem és, ezért, hordozza kisebb kockázat a szív (szív-) vagy a tüdő (tüdő) mellékhatása van, mint más csepp ilyen típusú.

Prosztaglandin analógok hasonló kémiai szerkezet a test prosztaglandinok. Prosztaglandinok hormon-szerű anyagok, amelyek részt vesznek a sokféle funkciót az egész testben. Ezek a cseppek munka glaucoma növelésével kiáramlás (vízelvezető) folyadék a szem.

A prosztaglandin analógok váltotta timolol, mint a leggyakrabban felírt csepp a glaucoma. Ezeket fel lehet használni csak egyszer egy nap. Ez az osztály a gyógyszer kevesebb szisztémás (bevonásával a test többi része) mellékhatása van, mint a timolol, de lehet változtatni a színét a szivárványhártya, valamint megvastagodhat és sötétebbre a szempillák. Ezek a cseppek is nagyobb valószínűséggel okoznak vörösszem, mint néhány más osztályba tartozó szemcsepp. Egyes betegeknél, ők is gyulladást okoznak a szem belsejében. Ezek a gyógyszerek közé latanoproszt (Xalatan.), travoproszt (Travatan), és bimatoproszt (LUMIGAN).

Adrenerg agonisták egyfajta csepp, hogy viselkednek adrenalin. Munkájukat glaucoma egyaránt csökkenti a termelést a folyadék a szem és a növekvő kiáramlás (vízelvezető). A legnépszerűbb adrenerg agonista brimonidine (Alphagan.). Viszont, van legalább egy 12% kockázata jelentős helyi (szem) allergiás reakciók. Többi tagja ennek az osztálynak a csepp között adrenalin, dipivefrin (Propine) és apraclonidine (Iopidine).

Szénsavanhidráz-inhibitorok munkát glaucoma csökkenti a termelést a folyadék a szem. Eyedrop formái ilyen típusú gyógyszert is dorzolamid (Trusopt) és brinzolamide (AZOPT-ot). Használják őket két vagy három alkalommal naponta. Karboanhidráz gátlók is használható tabletták (rendszerszinten) A folyadékot eltávolítani a szervezet, például a szem. Szóbeli formáit ezeknek a gyógyszereknek használt glaucoma közé acetazolamid (Diamox.) és methazolamide (Neptazane). Ezek használata ebben az állapotban, viszont, miatt korlátozott a szisztémás (az egész test) mellékhatások, beleértve a csökkentési a test kálium, vesekő, zsibbadás vagy bizsergés a karok és a lábak, fáradtság, és hányinger.

Parasympathomimetic szerek, más néven a pupillaszűkítők, mert keskeny (szorít) a tanulók, törvény ragadva adrenalin-szerű anyagok. Munkájukat glaucoma növeli a vizes kiáramlását a szem. Ezek közé tartozik csepp pilocarpin (Salagen), demecarium (Humorsol), echothiophate (Phospholine jodid), és isoflurophate (Floropryl).

A paraszimpatomimetikumokat már éveken át használt kezelésére glaukóma, de jelenleg kegyvesztett, mert kell használni háromszor-négyszer egy nap, és elő mellékhatások a szem. Ezek a mellékhatások közé tartozik a kis tanuló, homályos látás, Egy fájó homlokán, és fokozott kockázata retinaleválás. Jelenleg, pilocarpin az egyetlen ilyen gyógyszert használják a glaucoma. Ez elsősorban tartani a tanuló kis betegek egy bizonyos írisz-konfiguráció (Plateau írisz) vagy a betegek egy szűk szög előtt lézeres iridotomy. (Lásd a fenti zugú glaucoma.)

Ozmotikus szerek további osztály gyógyszer kezelésére használt hirtelen (akut) formái glaukóma, ha a szemnyomás továbbra is rendkívül magas kezelés ellenére. Ezek a gyógyszerek közé izoszorbit (Ismotic, szájon át) és mannit (Osmitrol, keresztül adott a vénák). Ezeket a gyógyszereket óvatosan kell használni, mivel ezek jelentős mellékhatásai, beleértve a hányingert, folyadék felhalmozódás a szív-és / vagy a tüdő (pangásos szívelégtelenség és / vagy tüdőödéma), vérzés az agyban, és vese problémák. Ezek használata tilos a nem megfelelően kezelt cukorbetegség, szív, vese, vagy májproblémák.

Szemész gyakran írnak elő szemcsepp, amely több mint egy osztályba gyógyszerek betegek, akiknek több mint egyféle gyógyszerek ellenőrzését, hogy glaukóma. Ez egyszerűsíti a vevő csepp a beteg. A leggyakoribb példa erre az a kombináció, timolol és dorzolamid ugyanabban a drop (COSOPT).

Számos új osztályok glaukóma csepp jelenleg fejlesztés alatt álló vagy váró FDA jóváhagyását. Bár a marihuána használata bizonyítottan csökkenti szemnyomás, szemcseppet állnak rendelkezésre, amelyek ugyanazt a célt elérni a nagyobb hatékonyság és alacsonyabb rendszerszintű kockázat.