Orvostudomány


Glaucoma műtét vagy lézeres

Számos formája lézeres kezelés a glaucoma. Lézer iridotomy (lásd a fenti zugú glaucoma) jelenti, hogy egy lyuk a színes része a szem (írisz) hogy folyadék lefolyjon általában szemet szűk vagy zárt szög. Lézer trabekuloplasztika egy lézeres eljárással végzett csak a szeme nyílt szögek. Lézer trabekuloplasztika nem gyógyítja meg a zöld hályog, de gyakran történik növelése helyett a több különböző szemcseppet, vagy ha a beteg intraocularis nyomást éreztem, hogy túl magas használata ellenére több szemcseppet (maximális gyógyszeres kezelés). Egyes esetekben, ezt használja, mint az eredeti vagy az elsődleges kezelés a nyílt zugú glaucoma. Ez az eljárás gyors, fájdalommentes, és viszonylag biztonságos módja, hogy csökkenti az intraocularis nyomás. A szem elzsibbadt a érzéstelenítő csepp, A lézeres kezelést alkalmaznak egy tükrözött kontaktlencse a szög a szem. Mikroszkopikus lézer éget, hogy a szög lehetővé teszi, hogy jobban folyadék kilép a vízelvezető csatornák.

Lézer trabekuloplasztika gyakran történik a két ülés, hét vagy hónap eltéréssel. Sajnos, a jobb vízelvezetés miatt a kezelést csak az utolsó két évvel, amikorra a vízelvezető csatornák inkább akadozik újra. Kétféle lézeres trabekuloplasztika: argon lézerrel trabekuloplasztika (ÖSSZESEN) és szelektív lézeres trabekuloplasztika (SLT). ALT általában nem ismétlődik után a második ülés miatt a hegesedést a szög. SLT kevésbé valószínű, hogy a hegesedés a szög, így, elméletileg, lehet ismételni többször . Viszont, a sikerének valószínűsége a további kezelések során előzetes kísérletek kudarcot vallottak alacsony. Így a lehetőségek a beteg abban az időben is, hogy növelje a szemcsepp vagy járjanak el a műtét.. Viszont, A sikerének valószínűsége a további kezelések során előzetes kísérletek kudarcot vallottak alacsony. Így, A lehetőségek a beteg abban az időben is, hogy növelje a szemcseppet, vagy folytassa a műtét.

Lézeres abláció ciklo- (is ismert sugártest megsemmisítése, cyclophotocoagulation vagy cyclocryopexy) egy másik formája a lézeres kezelés általában fenntartott súlyos formái a glaukóma a rossz látási potenciális. Ez az eljárás magában foglalja a lézer alkalmazása égési sérülést vagy fagyasztás a részét a szem, ami a vizes folyadék (sugártest). Ez a kezelés elpusztítja a sejteket, amelyek a folyadék, csökkentve ezáltal a szemnyomás. Ez a fajta lézerrel jellemzően után más, hagyományosabb terápia kudarcot vallott.

Glaucoma műtét

Trabeculectomy egy finom mikrosebészeti eljárást kezelésére használt glaukóma. Ebben a műveletben, Egy kis darab az eltömődött trabecularis kötőelemek el kell távolítani, hogy hozzon létre egy nyitó és egy új út vízelvezető arról, hogy a folyadék, hogy kilépjen a szem. Ennek részeként új, vízelvezető rendszer, egy apró gyűjtését zacskót létre kötőhártya szöveti. (A kötőhártya a tiszta, amely több mint a fehér, a szem.) Ez a táska hívják “szűrés légbuborék” és úgy néz ki, mint egy cisztikus felmerült terület, amely a felső részén a szem alatt a felső szemhéj. Az új vízelvezető rendszer lehetővé teszi a folyadék elhagyja a szem, adja meg a zsák / légbuborék, majd át a kapilláris vérkeringést (ezáltal csökkentve a szemnyomás). Trabeculectomy a leggyakrabban végzett műtétek glaucoma. Ha sikeres, ez a leghatékonyabb módja, hogy csökkenti az szemnyomás.

Vizes shunt eszközök (glaukóma implantátum vagy csövek) mesterséges vízelvezető használt készülékek alacsonyabb a szemnyomás. Ezek alapvetően műanyag mikroszkopikus csövek csatolt egy műanyag tartály. A tározó (vagy a lemez) kerül alatt kötőhártya szöveti. A tényleges cső (amely kiterjeszti a tartályból) kerül a szem belsejében, hogy hozzon létre egy új utat a folyadékot, hogy kilépjen a szem. Ez a folyadék gyűjti a tározó alatt a kötőhártya létrehozása szűrési légbuborék. Ezt az eljárást lehet végezni, mint alternatívájaként trabeculectomy betegek glaukóma egyes típusainak.

Viscocanalostomy egy alternatív műtéti eljárást alkalmazott alacsonyabb szemnyomás. Ez magában foglalja eltávolítása egy darab a bőrszövet (szem fal) elhagyni csak egy vékony membrán szövet, amelyen keresztül a vizes folyadék könnyebben lefolyó. Bár ez kevésbé invazív, mint trabeculectomy és vizes shunt műtét, azt is hajlamosak vagyunk kevésbé hatékony.

A sebész néha teremt más típusú vízelvezető rendszerek. Bár a glaukóma műtét gyakran hatékony, szövődmények, mint például fertőzés vagy vérzés, lehetséges. Ennek megfelelően, műtétet általában olyan esetekre tartalékolják, hogy más módon nem szabályozható.