Orvostudomány


Milyen betegségek és állapotok is okozhat fájdalmat a boka, , és hogyan bántak?

Gyulladásos típusú arthritis (gyulladás a közös) amely magában foglalja a boka környéken rheumatoid arthritis, reaktív artritisz, köszvényes arthritis, ankylosing spondylitis, and psoriatic arthritis, többek között. Ezek általában nem okozta trauma sérülések és fokozatosan alakulnak ki. Az ilyen típusú arthritis társított fájdalom, duzzanat, merevség, vörösség, és meleg az érintett terület. Ezek a betegségek mindegyike egyedi kezelése, mint másutt leírt. További információk, kérjük, olvassa el az alábbi cikkeket: Rheumatoid arthritis, ReaktívBechterew-kór, és az arthritis psoriatica and Psoriatic Arthritis.

Az egyéb feltételek a boka, amely okozhat fájdalmat a boka közé lábtő alagút szindróma. Ez annak az eredménye, ideg kompresszió a bokáját, mint az idegek alatt halad el a szokásos támogató zenekar körül a bokát nevezett flexor retinaculum. Tarsalis alagút szindróma másutt leírt. További információk, Kérjük, olvassa el a lábtő alagút szindróma a cikket.

Fertőzések a bokaízület ritkák. Ezek leggyakrabban fordulhat elő, ha a baktériumok viszik a bokaízület keresztül szúrt sebeket, vagy trauma. Ők is előfordulhat szerinti bontásban a bőrön keresztül a boka eredményeként fekélyesedést vagy kopások. Betegeknek immunrendszerű, például az AIDS-es, vagy más immun betegségek, a fokozottan veszélyeztetettek a fertőzések az ízületek, beleértve a boka. Is, Diabeteses betegek vagy azok, akik kortizon gyógyszert nagyobb a kockázata a bakteriális fertőzések az ízületek. Bakteriális fertőzések közös igénylő, súlyos vízelvezető és antibiotikumok, Általában intravénásan.

Lehetőség van, hogy dolgozzon vírusos fertőzések, a boka ízületeit. Egy elszigetelt közös, mint például a boka, ez a leggyakrabban fordul elő a gyermekek és a továbbiakban “mérgező synovitis.” Ennek eredménye az átmeneti ízületi gyulladás, és lehet először észre a finom sántikálva a gyermek. Ez a jóindulatú és magától megoldódik, csak tüneti kezelés, mint például a paracetamol (Tylenol), és a fájdalomcsillapítás.