Orvostudomány


Mi a Bechterew-kór?

Bechterew-kór egyik formája a krónikus gyulladás a gerinc és az ízületek sacroiliac. A sacroiliac ízületek találhatók a deréktáji, ahol a keresztcsont (A csont közvetlenül felette a farokcsont) megfelel a csípő csont (csontok két oldalán, a felső fenék). A krónikus gyulladás ezeken a területeken okoz fájdalmat és merevséget és környékén a gerinc. Idővel, krónikus gyulladás a gerinc (spondylitis) vezethet a teljes összetartó együtt (fúzió) A csigolyák, említett eljárás során a ankylosis. Ankylosis vezet a mozgásképesség elvesztése a gerinc.

Bechterew-kór is szisztémás betegség, ami azt jelenti, hatással lehet más szövetekben az egész szervezetben. Ennek megfelelően, okozhat gyulladást vagy sérülést más ízületek el a gerinc, valamint egyéb szervek, mint például a szem, szív, tüdő, és a vesék. Bechterew-kór osztja számos funkcióval több egyéb ízületi gyulladás feltételek, mint például az arthritis psoriatica, reaktív artritisz, és az ízületi gyulladás járó Crohn-betegségben és colitis ulcerosa. Minden ilyen ízületi körülmények okoznak betegséget, és gyulladás a gerinc, más ízületei, szemek, bőr, száj, és a különböző szervekben. Tekintettel a hasonlóságokat és az a tendencia, hogy gyulladást okoznak a gerinc, ezek a feltételek a továbbiakban együtt: “spondyloarthropathies.” Bechterew-kór tartják az egyik a sok reumás betegségek, mert olyan tüneteket okozhatnak, beleértve az izmok és ízületek.

Bechterew-kór két-háromszor gyakrabban fordul elő férfiaknál, mint nőknél. A nők, ízületek távol a gerinc gyakrabban érintettek, mint a férfiak. Bechterew-kór érint minden korosztályban, beleértve a gyerekeket. A leggyakoribb életkora a tünetek is a második és harmadik évtizedben az élet.

Bechterew-kór

* Bechterew-kór csoportjába tartozik az ízületi gyulladás feltételek általában okoznak krónikus gyulladás a gerinc (spondyloarthropathies).
* Bechterew-kór érint férfiaknál két-háromszor gyakrabban, mint a nők.
* Bechterew-kór egyik oka hátfájás serdülők és fiatal felnőttek.
* Kialakulására való hajlam Bechterew-kór genetikailag öröklött.
* A HLA-B27 gén mutatható ki a vérben a legtöbb beteg spondylitis ankylopoetica.
* Bechterew-kór is befolyásolhatja a szem, szív, tüdő, és esetenként a vesék.
* Az optimális kezelés a Bechterew-kór érint gyógyszerek, amelyek csökkentik a gyulladást, vagy elnyomni immunitás, fizikoterápia, és a testmozgás.