Orvostudomány


Mik a Bechterew-kór tünetei?

A tünetek a Bechterew-kór kapcsolódnak gyulladás a gerinc, ízületek, és egyéb szervek. A fáradtság gyakori tünet kapcsolódó aktív gyulladás. Gyulladása okoz a gerinc fájdalom és merevség a deréktáji, felső fenék terület, nyak, , a maradék a gerinc. A kezdeti fájdalom és a merevség általában fokozatos és egyre rosszabbodik hónapok. Alkalmanként, a kezdetektől gyors és intenzív. A tünetek a fájdalom és a merevség gyakran rosszabb a reggeli vagy azt követően hosszú ideig tartó mozgáshiány. A fájdalom és a merevség gyakran enyhült a mozgás, hő, és egy meleg zuhany reggel. Mivel a Bechterew-kór gyakran befolyásolja a serdülők, A fellépő deréktáji fájdalom néha tévesen az atlétikai sérülések fiatalabb betegek.

Azok, akik krónikus, súlyos gyulladás a gerinc alakulhat ki egy teljes csontos fúzió a gerinc (ankylosis). Egyszer olvasztott, A fájdalom a gerinc eltűnik, de az érintett egyén teljes elvesztése gerinc mobilitási. Ezek a tüskék olvasztott különösen törékeny és sebezhető, hogy törés (törés) amikor a részt vevő trauma, mint a gépjármű-balesetek. A hirtelen fellépő fájdalom és a mobilitás a gerincvelő területén ezek a betegek is jelzik, csont törés. Az alsó nyaki (nyaki gerinc) a leggyakoribb területe az ilyen törések.

Krónikus ankylopoetica és ankylosis oka előre görbülete a törzs felső részét (háti gerinc), korlátozó légzési kapacitás. Ankylopoetica is befolyásolhatja a területeket, ahol bordák tulajdonítanak a felső gerinc, tovább korlátozza a tüdő kapacitását. Bechterew-kór is okozhat gyulladást és a tüdő hegesedése, okozó köhögés és légszomj, különösen a gyakorlat és a fertőzések. Ezért, légzési nehézség is komoly szövődménye a Bechterew-kór.

Emberek Bechterew-kór is van arthritis ízületi más, mint a gerinc. Ez a funkció fordul elő gyakrabban a nők. A betegek nyilatkozat fájdalom, merevség, hő, duzzanat, melegség, és / vagy a bőrpír, ízületi, mint például a csípő, térde, és a bokán. Alkalmanként, a kis ízületek a lábujjak is begyulladnak, vagy “kolbász” alakú. Gyulladás keletkezhet a porc körül a mellcsont (bordafájdalom) valamint az inak, ahol az izmok tulajdonítanak a csont (tendinitis) és a szalag mellékletek csont. Vannak, akik ebben a betegségben szenvedő fejleszteni Achilles íngyulladás, amely fájdalmat és merevséget a hátsó sarok, különösen akkor, ha nyomja le a láb járás közben fel lépcsőn. Gyulladás a szövetek az alján a láb, talpi fasciitis, egyre gyakrabban fordul elő az emberek spondylitis ankylopoetica.

Más területeken a test által érintett Bechterew-kór között a szemet, szív, és a vesék. Betegeknél, Bechterew-kór alakulhat ki gyulladás a szivárványhártya (iritis), A színes része a szem. Iritis jellemzi bőrpír és fájdalom a szemben, különösen, ha ránézünk fényeit. Visszatérő rohamok iritis hatással lehet akár a szem. Amellett, hogy a szivárványhártya, A sugártest és choroid a szem gyulladt; ezt nevezik uveitis. Iritis és uveitis lehet súlyos szövődményei Bechterew-kór, amelyek károsíthatják a szem és a látás hátrányosan, és szükség lehet egy szem szakember (szemész) sürgősségi ellátás. Speciális kezelések a súlyos szemgyulladás tárgyalja a kezelés az alábbi szakaszban. (Meg kell jegyezni, hogy iritis és a gyulladás a gerinc is előfordulhat egyéb ízületi gyulladás, mint a reaktív arthritis [korábbi nevén Reiter-szindróma], arthritis psoriatica, és az ízületi gyulladás a gyulladásos bélbetegség.)

Egy ritka szövődménye, Bechterew-kór jár hegesedése a szív elektromos rendszerét, ami abnormálisan lassú szívverés (a továbbiakban szívblokk). A szív pacemaker lehet szükség ezekben a betegekben, hogy betartsák a megfelelő pulzusszám és a kimeneti. A többiek, része annak az aorta legközelebb a szív gyulladt, ami szivárgást eredményez az aorta. Ebben az esetben, betegeknél olyan légszomj, szédülés, és a szívelégtelenség.

Speciális spondylitis vezethet betétek fehérje anyagok úgynevezett amyloid a vesék és az eredmény a veseelégtelenség. A progresszív vesebetegség vezethet krónikus fáradtság, hányinger és megkövetelheti eltávolítása felhalmozódott salakanyagok a vérben egy szűrési gép (dialízis).