Orvostudomány


Hogy a Bechterew-kór diagnosztizáltak?

A diagnózis a spondylitis ankylopoetica alapul értékeli a beteg tünetei, a fizikális vizsgálat, X-ray eredmények, és a vérvizsgálat. Merevség, fájdalom, és csökkent sor mozgás a gerinc jellemző a gyulladásos hátfájás a Bechterew-kór. A tünetek közé tartozik a fájdalom és merevség reggel a gerinc és keresztcsonti terület vagy anélkül kísérő gyulladás más ízületek, inak, és szervek. A korai tünetek a Bechterew-kór lehet nagyon csalóka, A merevség és a fájdalom a deréktáji látható sok egyéb feltételek. Ez különösen finom a nők, akik hajlamosak a (bár nem mindig) Több enyhe gerinc bevonása. Év is eltelhet, mielőtt a diagnózist a Bechterew-kór még úgy.

A vizsgálat bizonyítani tudja, gyulladás jelei és csökkent mozgástartomány az ízületek. Ez különösen nyilvánvaló a gerinc. Rugalmasság a deréktáji és / vagy a nyak lehet csökkenteni. Lehet, hogy gyengédséget a sacroiliac ízületek felső fenék. A bővítés a mellkas teljes légzés is korlátozott, mivel a merevsége a mellkasfal. Súlyosan érintette az emberek egy görnyedt testtartás. Gyulladás a szem alapján lehet értékelni az orvos szemtükörrel.

További nyomokat, hogy a diagnózis által javasolt X-ray rendellenességek a gerinc és a jelen lévő genetikai marker HLA-B27, amelyeket egy vérvizsgálat. Más a vérvizsgálat igazolása, a gyulladás a szervezetben. Például, A vérvizsgálat az úgynevezett süllyedés egy specifikus marker gyulladás az egész testben, és gyakran emelkedett gyulladásos állapotok, mint a Bechterew-kór. Vizeletvizsgálat gyakran történik keresni kísérő rendellenességek a vese, valamint hogy kizárják vese feltételeket, amelyek elő hátfájás, amely utánozza Bechterew-kór. A betegek is egyszerre értékelt tünetei egyéb kapcsolódó spondyloarthropathies, mint például a pikkelysömör, nemi betegség, vérhas (reaktív artritisz vagy a Reiter-kór), és a gyulladásos bélbetegség (colitis ulcerosa vagy Crohn-betegség).