Orvostudomány


Hogyan diagnosztizálják anorexia?

Anorexia nervosa is nehéz betegség diagnosztizálására, mivel az egyének anorexia gyakran próbálja elrejteni a betegség. Tagadását és titoktartási gyakran kíséri más tünet. Ez szokatlan, hogy egy adott személy anorexia kérni szakmai segítséget, mert az egyén általában nem fogadja el, hogy ő, vagy van egy probléma (tagadás). Sok esetben, A tényleges diagnózis nem történhet meg, amíg az orvosi komplikációk fejlesztettek ki. Az egyén gyakran felhívják a figyelmet a szakmai családtagok csak jelentős fogyás történt. Amikor anorexics végre tudomására jutott az egészségügyi szakember, gyakran nem betekintést a probléma annak ellenére, hogy súlyosan alultáplált, és megbízhatatlan tekintetében nyújtott pontos tájékoztatás. Ezért, gyakran szükség van, hogy információkat szerezzen a szülők vagy más családtagok annak érdekében, hogy értékeljék a fokát fogyás és mértékét, a betegség. Egészségügyi szakemberek néha adminisztrálni kérdőíveket anorexia részeként szűrés a betegség.

A tényleges kritériumok anorexia nervosa megtalálhatóak az Amerikai Pszichiátriai Társaság diagnosztikai és statisztikai kézikönyve Mentális zavarok, Negyedik kiadás, Szöveg Felülvizsgálat (DSM-IV-TR).

Jelenleg négy alapvető kritériumok a diagnózis anorexia nervosa, amelyek jellemző:

1. Az elutasítás fenntartani testsúly vagy a fölött minimálisan normál súlyú a kor és a magasság. Fenntartása testsúly kisebb, mint 85% A várható tömeg.

2. Az intenzív félelem a súlygyarapodása és egyre zsír, még ha a személy súlyú

3. Self-felfogás, hogy a súlyosan eltorzított, túlzott hangsúlyt a testsúly az önértékelésben, és fogyás, mely vagy minimális, vagy nem igazolja vissza a teljes.

4. Azoknál a nőknél, akik már elkezdték a menstruációs ciklus, legalább három egymást követő időszakban nem fogadott (amenorrhoea), vagy a menstruáció után jelentkeznek, a hormon beadása

A DSM-IV-TR további azonosítja két altípusa az anorexia nervosa. A binge-eating/purging típus, Az egyes rendszeresen folytat evéskényszer vagy tisztítási magatartás, amely magában foglalja önhánytatás vagy a visszaélés hashajtók, diuretikumok, vagy beöntés során a jelenlegi epizód az anorexia. A korlátozó típusú, Az egyes súlyosan korlátozza az élelmiszer-bevitelt, de nem rendszeresen vesz részt a viselkedés látható a mértéktelen evés-típusú.