Orvostudomány


Melyek az anorexia tünetei (lélektani és viselkedési)?

Anorexia lehet veszélyes lélektani és viselkedési hatásokat minden szempontból az egyén életét, és hatással lehet más családtagok is.

* Az egyes válhat súlyosan lesoványodott, ami oda vezethet, hogy a depresszió és a szociális visszahúzódás.

* Az egyes válhat ingerlékeny és könnyen felborul, és nehezen egymásra másokkal.

* Alvó válhat zavart és vezet a fáradtság a nap folyamán.

* Figyelem és koncentráció csökkenése.

* A legtöbb egyének anorexia megszállottan élelmiszer-és élelmiszer gondolatok. Azt hiszik róla, folyamatosan és válik kényszeres evés a rituálék. Ezek gyűjtenek receptek, csökkentették az ételt apró darabokra, elkészíti bonyolult kalóriaszegény ételek terhelt más emberek, vagy élelmiszer-kincs. Ezen kívül, ezek mutathatnak más rögeszmék és / vagy a kényszerek kapcsolódó élelmiszer-, tömeg, vagy a test alakját, amelyek megfelelnek a diagnosztikai kritériumokat egy kényszerbetegségben szenvedő.

* Egyéb pszichiátriai problémák is gyakoriak emberek anorexia nervosa, köztük érzelmi (hangulat) rendellenességek, szorongásos zavarok, és személyiségzavarok.

* Általában, egyének anorexia megfelelnek minden egyéb szempontból az életük, kivéve a kapcsolatukat az élelmiszer. Néha, ezek túlságosan kompatibilis, amennyiben azok nem megfelelő önálló-érzékelés. Ők készek arra, hogy kérjük, és törekedni a tökéletességre. Általában nem jól teljesítenek az iskolában, és gyakran overextend magukat a különböző tevékenységek. A családok anorexics gyakran úgy tűnik, hogy “tökéletes.” Fizikai megjelenését a számukra fontos. Teljesítmény más területeken is hangsúlyozta, valamint, és gyakran kiemelkedő teljesítményt nyújtók.

* Míg a kontroll és a tökéletesség kritikus kérdések egyének anorexia, aspektusait életük más, mint az étkezési szokások gyakran kiderül, hogy az ellenőrzés, illetve. Sokan, vagy volt valamikor az életük, függőség az alkohol, gyógyszerek , vagy a szerencsejáték. Kényszerek bevonásával szex, gyakorlása, házimunka, és a vásárlás nem ritkák. Különösen, emberek anorexia gyakori az kényszeresen, hogy gyorsítsák a súlycsökkentő folyamat.

Mindezek a jellemzők negatívan befolyásolják a napi tevékenységet. Csökkent volna az érdeklődés a korábban preferált tevékenység eredménye. Egyes személyeket is tüneteket, amelyek megfelelnek a diagnosztikai kritériumokat egy major depressziós epizódok.