Orvostudomány


Bevezetés az élelmiszer-allergia

Vagy az élelmiszer-allergia vagy élelmiszer-intolerancia érint szinte mindenki egy ponton. Amikor az emberek kellemetlen reakció valamit ettek, Gyakran gondolom, hogy akik allergiásak az élelmiszer-. Tulajdonképpen, viszont, csak a 3% A felnőttek és a 6%-8% A gyermekek klinikailag igazolt igaz, allergiás reakciók az élelmiszer.

Ez a különbség az előfordulási gyakorisága klinikailag bizonyított élelmiszer-allergia és a közvélemény a probléma elsősorban amiatt, hogy téves értelmezésének élelmiszer-intoleranciát és egyéb nemkívánatos reakciók az élelmiszer az élelmiszer az élelmiszer-allergia. A valódi ételallergia egy rendellenes válasz, hogy az élelmiszer váltja ki egy adott reakció az immunrendszer, és kifejezte egyes, gyakran jellemző, tünetek. Más típusú reakció élelmiszerek, amelyek nem az élelmiszer-allergia is az élelmiszer-intoleranciát (mint például a laktóz vagy a tej-intolerancia), ételmérgezés, és a toxikus reakciók. Élelmiszer-intolerancia is van egy rendellenes reakciója az élelmiszer, és a tünetek hasonlítanak az ételallergia. Élelmiszer-intolerancia, viszont, sokkal gyakoribbak, fordul elő a különböző betegségek, és váltja ki több különböző mechanizmusok, amelyek eltérnek az immunológiai reakció felelős élelmiszer-allergia.

Azok, akik az ételallergiák kell azonosítani, és megakadályozza, mert, bár általában enyhe, és nem súlyos, ezeket a reakciókat okozhat pusztító betegségek és, ritka esetekben, végzetes is lehet.