Orvostudomány


Bevezetés a aorta dissectio

Az aorta a nagy vérerek, hogy vezet a szív és szállít vért a test többi részébe. Az aorta származik az aorta a kilépő a bal kamra a szív. Ez elfoglalja a mellkas egy ív, ahol a vérerek fióktelep ki, hogy a kínálat a vér áramlását a karok és a fej. Ezt követően ereszkedni kezd át a mellkas és a has, ahol osztja két iliaca artériák, amelyek a vér áramlását a lábak. Mentén süllyedés, több kis artériák ágaznak a vérellátását biztosító a gyomorban, bél, vastagbél, vese, és a gerincvelő.

Az aorta egy vastag falú, három réteg izom, amely lehetővé teszi az erek, hogy ellenálljon a nagy nyomás keletkezik, amikor a szív pumpálja a vért a szervezetben. A három réteg a tunica intima, tunica media, és a tunika adventitia. Az intima a belső réteg, hogy kapcsolatban áll a vér, A média a közepén, és a adventitia a legkülső rétege.

Egy aorta dissectio, egy kis szakadás történik a tunica intima (A belső réteg az aorta fal vérrel). Vér léphetnek be ezt a könnyet, ami a intima réteget szalag távol a média réteg, valójában elosztjuk az izom réteg az aorta fal és alkotó hamis csatorna, vagy a lumen. Ez a csatorna lehet rövid, vagy meghosszabbíthatja a teljes hossza az aorta. A distalis (távolabbi során az aorta, mint az eredeti könny) szakadás az intima réteg legyen vér írja be újra az igazi lumen az aorta.

Egyes esetekben a boncolás fogja átlépni mindhárom rétege az aorta fala, ami azonnali törés. A legtöbb esetben a vér tartalmazza a fal közötti rétegek.