Orvostudomány


Mik a tünetei az aorta dissectio?

* A fájdalom a leggyakoribb tünet a aorta dissectio, és gyakran le ne szakadjon vagy rippelés. A fájdalom általában hirtelen kezdődik, és középpontjában a mellkasban, sugárzó közvetlenül a hát felső részén.

* Lehet, hogy a kapcsolódó hányinger, izzadó, légszomj, és gyengeség.

* A beteg elájul (syncope)

* Egyéb tünetek lehetnek kapcsolatban a helyét a boncolás az aorta és érinti-e a néhány ág artériák és occludes azok vérellátása. Például, Ha az artéria szolgáltatja a vér az agyba van szó, vannak jelei lehetnek a stroke, vagy ha a boncolási érinti az elülső gerincvelői erek és a vérellátása a gerincvelő, a beteg jelen paraplegia.

* A szívkoszorúér artériák vérellátását biztosító a szív kezdődik az eredete az aorta a aorta. Ha a koszorúerek van szó, Az aorta boncolás okozhat szívrohamot (miokardiális infarktus).

* A beteg jelenlegi pangásos szívelégtelenségben folyadék kialakulóban a tüdőben. Ha az aorta dissectio magában foglalja az aortabillentyű és okozza azt, hogy nem, vér folyik vissza a szív minden verni, és okozza a vér áramlását back-up a tüdőbe

* Lehet, hogy erős hasi vagy deréktáji (Az oldalon, a test a bordák között és a csípő) fájdalom.

* A fájdalom az aorta dissectio lehet összekeverni, hogy a szívroham, de néha megkülönböztetni, mivel annak hirtelen fellépő és a normális EKG.

* A betegnek is van értelme a közelgő végzetét.