Orvostudomány


Hogyan aorta dissectio diagnosztizált?

Az egészségügyi szolgáltató kell gyanakodni aorta dissectio, mint az egyik oka, hogy mérlegelni kell a mellkasi fájdalom, valamint a szívroham és tüdőembólia.

Ha a beteg instabil vitális, rossz légzési, rendellenes pulzus, alacsony vérnyomás, és / vagy tudatzavar, Az ABC az újraélesztés (Airway, Légzés, Forgalom) foglalkozni kell, míg az értékelése a beteg továbbra is.

Beteg története

A történelem az egyik első fontos lépéseket a döntéshez a diagnózis.

Fizikális vizsgálat tárhat fel a lehetséges szövődmények az aorta aneurizma, hogy az egészségügyi szolgáltató, hogy ezt a potenciális diagnózis. Ismét, A bemutató tünetek elhelyezkedésétől függ a boncolás, és milyen szervek vesznek részt. Tünetek, elhelyezkedésétől függően a boncolás, lehetnek:

* Vérnyomás eltérés a karok

* Impulzus között eltelt karok és a lábak

* Hallgatta folyadék a tüdőben, és egy új szívzörej segíthet értékelni az aorta

* Új stroke tünetei

* Kétoldali bénulás

A kezdeti vizsgálatok mellkasi fájdalom, elektrokardiogram, és mellkas röntgenfelvétel általában történik. Kivéve, ha a boncolás magában foglalja a koszorúerek, Az EKG általában normális. A mellkas röntgen mutathat kóros formája az aorta és a kiszélesített mediastinum (ezt a helyet, ahol a szív, főütőér, vena cava, légcső, és a nyelőcső ülni a mellüregben).

A diagnosztikai teszt a választás számítógépes tomográfia aorta angiogram a mellkas és a has elképzelni az aorta (E vizsgálat megköveteli a kontraszt festék injekció).

Vagylagosan, azok számára, akik nem tudnak részt komputertomográfiás, transzözofageális echokardiográfia egy alternatív. A kardiológus hoz egy ultrahangos szonda segítségével a száj a nyelőcső és a potenciális problémákat a szív, szívbillentyűkön, és az aorta.

Mágneses rezonancia vizsgálat (MRI) is fel lehet használni, de nem gyakran technikailag könnyen elérhető instabil betegek.