Orvostudomány


Mik a kilátások az aorta dissectio?

A aorta repedés, , amelynek során három rétegben az aorta zavar alakul, A mortalitás (halál) sebesség legfeljebb 80% A betegek. Ötven százaléka ezeknek a beteg hal meg, mielőtt a kórházba.

"A" típusú aorta dissectio, A halálozási arány továbbra is magas, akár egy 30% halálozási ráta a műtét után.

"B" típusú aorta boncolásokat, kezelt orvosilag, van egy kezdeti halálozási aránya 10%. Ezzel szemben a 30% mortalitást, amikor a kezelt műtéti.

Átfogó, mindkét típusú aorta dissectio, A tíz éves túlélési arány több, mint 60% .

Lehet aorta dissectio kell akadályozni?

Mint minden betegség járó ereket, a megelőzés kulcsfontosságú. Kontrolling magas vérnyomás, cukorbetegség, koleszterin, és a dohányzás elhagyása csökkenti a kockázatot az összes véredény-betegség. Óta 70% A betegek aorta dissectio magas vérnyomás, kontrolling magas vérnyomás, Egy kockázati tényező, csökkentheti az esélyét, hogy ez betegség.

Bármilyen mellkasi fájdalom nem szabad figyelmen kívül hagyni, és az orvosi ellátás kell elérni azonnal aktiválja a sürgősségi orvosi ellátás rendszere és a hívás 911.

Mivel az oka a mellkasi fájdalom lehet ismeretlen, így a baba aszpirint a beteg megfelelő, mint amely nitroglicerin (ha a beteg az orvos ezt a gyógyszert mellkasi fájdalom)

Aorta Dissection Áttekintés

* Az aorta boncolás történik, ha egy szakadás lép fel a belső izmok fala bélés az aorta, lehetővé teszi a vér megosztani az izom réteg az aorta fal mellett.

* Tünetei közé tartozik a boncolás aorta szakadjon vagy rippelés mellkasi fájdalom, izzadó, hányinger, légszomj, gyengeség, vagy syncope (ájulás)

* Kétféle boncolás: típusú kezelik sebészileg, B típusú kezelik egészségügyi menedzsment.

* Mortalitás magas mindkét fajta aorta dissectio.

* Csökkentése kockázati tényezői aorta dissectio, mint például a magas vérnyomás, emelkedett koleszterin, cukorbetegség, és a dohányzásról való leszokásról kulcsfontosságú a megelőzés ezen állapot.