Orvostudomány


Milyen tünetei vannak a aorta stenosis?

A fő tünetek aorta stenosis a:

* mellkasi fájdalom (angina),

* ájulás (syncope), és

* légszomj (szívelégtelenség következtében).

-Ban 4% A betegek aorta stenosis, Az első tünet a hirtelen halál, Általában során megerőltető terhelés.

A pontos oka a hirtelen halál ismeretlen. Ez lehet az oka, hogy szívritmuszavar másodlagos elégtelen vérellátása révén csökkent aorta a szívkoszorúerek a szív. Elég oxigén a belső bélés a szívizom nem fordul elő, hogy hiányzik a vér áramlását a szívkoszorúerek, Különösen megerőltető edzések alatt. Oxigénhiány a szív izmait mellkasi fájdalommal és esetleg szívritmuszavar.

Mellkasi fájdalom az első tünet egy-harmadik a betegek, és végül bekövetkezik a fele betegek aorta stenosis. Mellkasi fájdalom betegek érszűkület ugyanaz, mint a mellkasi fájdalom (angina) által tapasztalt betegek koszorúér-betegség. A két feltételt, fájdalom le nyomás alatt a mell csont-én benyújtott megterhelés és megkönnyebbült a pihenés. A betegek koszorúér-betegség, mellkasi fájdalom oka elégtelen vérellátása a szív izmait, mert a beszűkült koszorúerek. A betegek aorta stenosis, mellkasi fájdalom gyakran fordul elő, anélkül, hogy mögöttes szűkül a koszorúerek. A megvastagodott szívizom kell szivattyú a magas nyomás, hogy álljon ki vért a szűkült aorta. Ez növeli a szívizom oxigénigénye meghaladja a kínálat szállított a vérben, okozó mellkasi fájdalom (angina).angina

Ájulás (syncope) kapcsolatos érszűkület általában társított megterhelés vagy izgatottság. Ezek az állapotok enyhítése, a szervezet ereket (vazodilatáció), csökkenti a vérnyomást. A aorta stenosis, a szív nem képes növelni a termelést, hogy kompenzálja a vérnyomás-csökkenés. Ezért, a vér áramlását az agy csökkent, okozó ájulás. Ájulás is előfordulhat, ha a perctérfogat is csökkent, szabálytalan szívverés (aritmia). Nélkül hatékony kezelés, Az átlagos várható élettartam kevesebb, mint három év kezdete után a mellkasi fájdalom vagy syncope tünetek.

Légszomj szívelégtelenségben a leginkább vészjósló jel. Ez tükrözi a szívizom nem sikerült kompenzálni az extrém nyomás terhelés aorta stenosis. Légszomj okozta megnövekedett nyomás az erek a tüdő a megnövekedett nyomás szükséges, hogy kitöltse a bal kamra. Eredetileg, légszomj jelentkezik csak a tevékenység. Mivel a betegség előrehaladtával, légszomj lép fel a többi. A betegek nehezen nyugodtan feküdjön anélkül, hogy nehezen lélegzik (orthopnoe). Kezelés nélkül, A várható átlagos élettartam beállta után a szívelégtelenség miatti érszűkület között van hat- 24 hónap.