Orvostudomány


Hogyan érszűkület diagnosztizálható?

Elektrokardiogram (EKG): Az EKG egy olyan felvételt a szív elektromos tevékenységét. Kóros szokások az EKG is tükrözi a megvastagodott szívizom és azt sugallják, a diagnózist az aorta stenosis. Ritkán, rendellenesség elektromos vezetés is megfigyelték.

Mellkas röntgen: A mellkasi röntgen mutat általában egy normál szív árnyék. Az aorta felett az aortabillentyű gyakran megnagyobbodott (kitágult). Ha szívelégtelenség is jelen van, folyadék a tüdő szöveteiben és a nagyobb erek a felső tüdő régiók gyakran. A gondos vizsgálat a mellkasi röntgenfelvétel sokszor kiderül, elmeszesedése az aorta.

Echokardiográfia: Echokardiográfia használ ultrahang hullámok szerezni képeket a szív üregeiben, szelepek, és a környező struktúrák. Ez egy hasznos non-invazív, amely segíti az orvosok diagnosztizálni aorta billentyű betegség. Echokardiogrammot tudja mutatni a megvastagodott, meszes aorta, amely megnyitja rosszul. Azt is mutatják, a mérete és működése a szív üregeiben. A technika, az úgynevezett Doppler lehet meghatározni a nyomáskülönbség mindkét oldalán az aortabillentyű fel kell becsülni az aorta területén.

Szívkatéterezés: Szívkatéterezés a "gold standard" értékelésében aorta stenosis. A kis üreges műanyag csövek (katéterek) a fejlett mellett röntgen útmutatást ad az aorta és a bal kamra. Egyidejű nyomás mérése mindkét oldalán az aorta. Az arány a vér áramlását az egész aorta is mérhető egy speciális katéter. Ezen adatok, Az aorta területén lehet számítani. Egy normális aorta terület 3 square centimeters. A tünetek általában akkor jelentkeznek, amikor az aorta területen szűkíti a kevesebb, mint 1 négyzetcentimétert. Kritikus érszűkület van jelen, amikor a snégyzetcentiméteresesebb, mint 0.7 square centimeters. Azoknál a betegeknél, mint 40 év, x-ray kontrasztanyagok lehet fecskendezni a koszorúerek (coronarographia) során szívkatéterezés, hogy értékelje a helyzetét coronaria artériák. Ha jelentős szűkülése a koszorúerek található, coronaria bypass műtét (CABG) el lehet végezni során aorta billentyű csere műtét.