Orvostudomány


Hogyan kezelik aorta stenosis?

A betegek tünetmentes lehet megfigyelni, amíg a tünetek. Az enyhe aorta stenosis nem igényelnek kezelést vagy korlátozását tevékenység. Közepesen súlyos aorta stenosis (szelep terület 1.5 -hoz 1.0 négyzetcentiméteres) Javasoljuk, hogy elkerülhető legyen megerőltető tevékenységek, mint a súlyemelés, vagy futásnak. Érszűkület is javult a néhány évvel. Ezért, betegeknek általában évente felülvizsgálják és értékelik az echokardiográfia rendszeresen figyelemmel kíséri betegség progressziójának. Mivel a szelep fertőzés (endokarditisz) súlyos szövődménye aorta stenosis, Ezeknél a betegeknél általában antibiotikumot adnak, még mielőtt bármilyen eljárás, amelynek során a baktériumok bejuthatnak a véráramba. Ez magában foglalja a rendszeres fogorvosi munka, kisebb sebészeti, és eljárásokat, amelyek traumatize test szöveteiben, mint a kolonoszkópia és nőgyógyászati vagy urológiai vizsgálat. Példák a felhasznált antibiotikumokat orális amoxicillin (Amoxil) és eritromicin (E-Mycin, Eryc, PCE), valamint intramuscularis vagy intravénás ampicillin (Unasyn), gentamicint (Garamycin), és vancomycin (Lyphocin, Vancocin).

Ha a tünetek a mellkasi fájdalom, syncope, vagy légszomj jelenik meg, a prognózis a betegek érszűkület szelep nélkül endoprotézis gyenge. Orvosi kezelés, mint például a diuretikumok, hogy csökkenti a magas tüdő nyomást, és távolítsa el a tüdő folyadék, hogy csak átmeneti tünetek enyhítésére. Betegek, akiknél a tünetek általában részt szívkatéterezés. Ha a súlyos aorta stenosis megerősítést nyer, aorta billentyű csere általában ajánlott. Az általános halálozási kockázat aortabillentyű endoprotézis szól 5%. Idős kor nem lehet oka nem ajánlják aortabillentyű helyettesítő aorta stenosis. Egyébként egészséges betegek a saját 80-as évek erős szív izmait gyakran hasznosít drasztikusan aortabillentyű cseréje a kritikus aorta stenosis.

Csere aorta szelepek feldolgozott sertés (sertés-) vagy a tehenek (szarvasmarha) nevezik bioprostheses. Bioprostheses kevésbé tartós, mint a mechanikus protézisek (alább tárgyaljuk) de megvan az az előnye, hogy nem szükséges az élethosszig tartó véralvadásgátló (véralvadásgátló) gyógyszeres megelőzésére a vérrögképződést a szelep felületeken. Az átlagos várható élettartam az aorta bioprostheses van 10 -hoz 15 év. Bioprostheses gyorsan meszesedik, degenerált és keskeny fiatal betegek. Ezért, bioprostheses amelyeket elsősorban idősebb betegek 75 életévét betöltötte, vagy olyan betegeknél, akik nem szedhetnek vérhígító. Nemrég, aorta szelepek emberi tetemek kerültek felhasználásra a fiatalabb betegeknél kerülni kell a véralvadásgátló gyógyszert. Viszont, a rendelkezésre álló emberi aorta graftok korlátozott; bár valószínűleg jobb, mint a többi bioprostheses, hosszú távú tartóssága nem ismert. Az új “Ross eljárás” áll, mozog a pulmonális szelepet az aorta helyzetbe, és ezzel felváltják a pulmonális szelep szelep emberi donor. Ez az eljárás még nem végeztek elég hosszú, hogy értékelje a hosszú távú teljesítményét a pulmonális szelep, amikor átköltözött az aorta helyzetbe.

Mechanikus protézisek bebizonyosodott, hogy rendkívül tartós, és várhatóan az utolsó a 20 -hoz 40 év. Viszont, mechanikai műbillentyűk igénylik az élethosszig tartó antikoaguláns a vérhígító, mint a warfarin (Coumadin) hogy megakadályozza a vérrögképződést a szelep felületeken. Egyébként, vérrögök kimozdult e szelepek utazhatnak az agyban, ami emboliás stroke vagy embólia problémák más testrészek. Az eredeti ketrecben-labda Starr-Edwards protézisek az 1960-as években váltotta fel a billenő lemez Björk-Shiley a 1970-es és 1980-as évek. Bár a Björk-Shiley szelepet biztosított nagyobb nyílást a véráramlás, A második generációs modell a szelep okozta a kockázata az esetleges törés következtében a halál, és már nem kapható az Egyesült Államokban. A billenthető forgó korong Hall-Medtronic szelep és a két szórólap (bileaflet) szén-dioxid-St. Jude szelep gyakran használják mechanikai protézisek ma. Ezek a szelepek kiváló áramlási jellemzőkkel rendelkeznek, de szükség az élethosCoumadintó antikoaguláns a vérhígító, mint a warfarin (Coumadin), megelőzése emboliás szövődmények.

Az aortabillentyű területet meg lehet nyitni, vagy kibővített egy ballonkatéterre (léggömb valvuloplasty) amely be ugyanúgy, mint a szívkatéterezés. A ballon valvuloplasty, Az aorta területén jellemzően nő enyhén. A betegek, akik a kritikus érszűkület ezért tapasztalatokat átmeneti javulást ezen eljárás. Sajnos, A legtöbb ilyen szelepek szűk hat éven keresztül a 18 hónapos időszak. Ezért, ballon valvuloplasty hasznos, mint egy rövid távú intézkedés, hogy ideiglenesen a tünetek enyhítésére a betegeknél, akik nem jelöltek aorta billentyű csere. A betegek, akik sürgős műtét noncardiac, például egy csípőprotézis, részesülhetnek aorta valvuloplasty a műtét előtt. Valvuloplasty javítja a szívműködést és a túlélési esélyét nem szívsebészeti. Aorta valvuloplasty akkor is hasznos lehet, mint egy híd aortabillentyű cseréje idős beteg rosszul működő kamrai izom. Balloon valvuloplasty átmenetileg javítja kamrai izomműködés, és ezáltal javítani a sebészeti túlélési. Azok, akik reagálnak a valvuloplasty nál javult a kamrai funkció előnyére még többet aorta billentyű csere. Aorta valvuloplasty e nagy kockázatú idős betegekben hasonló halálozási (5%) és súlyos szövôdmények (5%) A aortabillentyű csere sebészeti jelöltek.