Orvostudomány


Mi az a familiáris adenomatosus polyposis?

Familiáris adenomatosus polyposis (FAP) örökletes betegség, amelyet a rák a vastagbél (vastagbél) és a végbél. Az emberek a klasszikus típusú familiáris adenomatosus polyposis lehet fejlődni kezd több jóindulatú (jóindulatú) növedékek (polip) a vastagbélben már kamaszkorban. Kivéve, ha a vastagbél eltávolítása, ezek a polipok válnak malignus (rákos). Az átlagos életkor, amikor az egyén fejlődik vastagbélrák a klasszikus familiáris adenomatosus polyposis van 39 years. Vannak, akik egy változata a betegség, úgynevezett gyengített familiáris adenomatosus polyposis, amely polyp növekedés késik. Az átlagos életkor a colorectalis rák kialakulását a gyengített familiáris adenomaév polyposis van 55 years.

Az emberek a klasszikus familiáris adenomatosus polyposis, száma polipok az életkorral nő, és több száz ezer polipok alakulhatnak ki a vastagbélben. Is különleges jelentőségű jóindulatú daganata hívják desmoid daganatok. Ezek a rostos daganatok általában akkor jelentkeznek, a szöveti, amely a beleket, és kiválthatja a műtéti eltávolítása a vastagbél. Desmoid tumorok gyakran visszatérnek után azt sebészi úton eltávolították. A két klasszikus familiáris adenomatosus polyposis és gyengített változata, jó-és rosszindulatú daganatok, amit néha más helyeken a szervezetben, beleértve a duodenum (egy része a vékonybél), gyomor, csontok, bőr, és más szövetek. Azok, akik a vastagbél polipok, valamint növedékek kívül a vastagbél néha jellemezhető Gardner szindróma.

Egy enyhébb típusú familiáris adenomatosus polyposis, úgynevezett autoszomális recesszív familiáris adenomatosus polyposis, is felvetődött,. Az emberek az autoszomális recesszív típusú ez a rendellenesség kevesebb polipok, mint a klasszikus típus. Kevesebb, mint 100 polipokat általában fejlesztése, mint több száz vagy ezer. Az autoszomális recesszív típusú ez a rendellenesség okozza mutációk egy másik gén, mint a klasszikus és attenuált típusú familiáris adenomatosus polyposis.