Orvostudomány


Mi az a központi alvási apnoe és mi okozza?

Központi alvási apnoe (CSA) akkor történik, amikor az agy nem küldi el a jelet, hogy lélegezni, hogy az izmok a légzés. Ez általában akkor fordul elő csecsemőknél és felnőtteknél szívbetegség, cerebrovascularis betegség, vagy veleszületett betegségek, de ez is oka lehet egyes gyógyszerek és a magas tengerszint feletti magasságon.

Központi alvási apnoe fordulhat elő a koraszülött csecsemőknél (előtt született 37 gesztációs hét) vagy a szerződés teljes időtartamára csecsemők. Meghatározása szerint apneas hosszabb ideig tartó 20 másodperc, általában a változás a szívfrekvencia, csökkenése a vérben az oxigén, vagy hypotonia (általános relaxációs a test izmait). Ezek a gyerekek gyakran lesz szükség apnoe monitor hangjelzést ad, ha apneas fordul elő. Központi alvási apnoe a gyermekek nem ugyanaz, mint a hirtelen csecsemőhalál szindróma (SIDS).

Rendes körülmények között, Az agy monitorok néhány dolgot, hogy milyen gyakran kell lélegezni. Ha azt érzékeli, oxigénhiány, vagy a túlzott szén-dioxid a vérben, hogy felgyorsítja a légzés. A növekedés a légzés növeli az oxigén és csökkenti a szén-dioxid a vérben. Vannak, akik szív-vagy tüdőbetegség van növekedését szén-dioxid a vérben mindenkor.

Ha van egy krónikus (hosszú távú) növekedése a vér szén-dioxid, az agy elkezd figyelmen kívül hagyja az oxigén szintjét, és felügyeli a vér szén-dioxid-szint határozza meg, hogy tegye meg a következő lélegzetet. Az ellenőrzési légzés is lelassul, hogy reagál a szén-dioxid-szint; így amikor egy személy tovább tart, vagy mélyebb lélegzetet, és “fúj ki” szén-dioxid a meghajtó lélegezni csökken, és az arány a légzés csökken. Ennek eredményeként a lassúbb légzés, A szén-dioxid épít vissza a vér és a légzés üteme ismét növekszik. Az agy, lassan alkalmazkodik, továbbra is jel gyorsabb légzés, amíg a szén-dioxid szintje csökken túl alacsony. Légzés, majd lelassul vagy leáll, amíg a szén-dioxid szint emelkedik újra. Ez a minta kóros légzés nevezik Cheyne-Stokes légzés (miután a férfi, aki leírta, hogy). Ez jellemzi ismétlődő ciklusok gyors légzés, majd lassú légzés és apnoe. Ez a légzés történik, amikor a személy ébren van vagy alszik, de lesz több a probléma, amikor alszik. Néhány beteg szívelégtelenségben a központi alvási apnoe társul Cheyne-Stokes légzés minta.

Központi alvási apnoe általában akkor fordul elő felnőtteknél más egészségügyi problémák. A csecsemők, általában előfordul koraszülés, illetve egyéb veleszületett rendellenességek. Mindkét csoportban a betegek általában gyanúja az alapellátás orvos. Központi alvási apnoe lehet diagnosztizálni egy alvó tanulmányi vagy éjszakai ellenőrzés közben a beteg a kórházban.

A csecsemők, központi alvási apnoe kezelik egy apnoe riasztás. Ez a riasztó figyeli az újszülött légzési érzékelők és hangokat a hangos zaj, ha a csecsemő a tapasztalatait apnoe. A riasztás általában felébred a csecsemő és a szülők. A legtöbb csecsemő általában “out-nő” A központi apnoe epizód, így a riasztási leáll után epizódok megoldása. A csecsemők egyéb veleszületett problémák, apnoe, szükség lehet egy hosszabb időszakra.

A felnőttek a központi alvási apnoe, A apneas kezelik kezelve a mögöttes szívbetegség, gyógyszer kölcsönhatás, nagy magasság, vagy más elsődleges probléma.