Orvostudomány


Mi az a függelék?

A féregnyúlvány egy zárt végű, keskeny cső tulajdonít a vakbél (Az első rész a vastagbél) mint egy féreg. (Az anatómiai nevet a függelékben, féreg alakú függelék, azt jelenti, féreg-szerű függeléke.) A belső bélés a függelék termel kis mennyiségű nyálka folyik keresztül a függelék és a vakbél. A fal a függelék tartalmazza nyirokrendszer szövet, amely részét képezi az immunrendszer antitestek készítéséhez. Mint a többi a vastagbél, a falon a függelék is tartalmaz egy réteg izom.

Mi az a vakbélgyulladás?

Vakbélgyulladás a gyulladás a függelékben. Úgy gondolják, hogy vakbélgyulladás kezdődik, amikor a nyíló függelékben a vakbél elakad. Az elzáródás oka lehet, hogy egy kiépítése sűrű váladék a függelékben vagy széklet, hogy belép a függelék a vakbél. A nyálka vagy széklet megkeményedik, válik, rock-szerű, és blokkolja a nyitó. Ez a szikla hívják fecalith (szó szerint, egy szikla a széklet). Máskor, A nyirok szövet a függelékben megduzzad, és meggátolja a függelékben. A baktériumok, amelyek rendes körülmények között megtalálható a függelékben, akkor kezd támadni (megfertőzni) a falon a függelékben. A test reagál az invázió szerelés támadja a baktériumokat, támadás úgynevezett gyulladás. (Egy alternatív elmélet az oka appendicitis egy kezdeti megszakadtak a függelék követi elterjedése baktériumok kívül a függelékben található.. Az ok egy ilyen törés nem egyértelmű, de vonatkozhat a bekövetkező változások a nyirokrendszer szövet, hogy a vonal a fal a függelékben.)

Ha a gyulladás és fertőzés terjedt el a falon a függelékben, Az appendix törés. Nyúlás, fertőzés elterjedt az egész has; viszont, általában arra korlátozódik, hogy egy kis környékén a függelékben (alkotó peri-tályog appendiceal).

Néha, A szervezet sikeres, amely (“gyógyulás”) A féregnyúlvány sebészeti kezelés nélkül, ha a fertőzés és a kísérő gyulladásos nem elterjedt az egész has. A gyulladás, fájdalom és a tünetek megszűnnek. Ez különösen igaz idős betegeknél, és amikor antibiotikumok használata. A betegek ezután jöhet az orvos sokkal azután az epizód appendicitis egy csomó vagy a tömeget a jobb alsó has, hogy annak köszönhető, hogy a hegesedés, hogy fordul elő gyógyulás. Ez a darab talán fel a gyanút a rák.