Geneeskunde


Moet ik ablatie therapie?

Waarom moet ik ablatie therapie?

Artsen raden ablatie te behandelen:

* Atriale fibrillatie en atriale flutter
* AV nodale re-entry tachycardie (AVNRT)
* Accessoire trajecten
* Ventriculaire tachycardie

In aanvulling op het herstel van een normaal hartritme bij mensen met bepaalde hartritmestoornissen, ablatie therapie kan helpen bij het controleren de hartslag bij mensen met een snelle ritmestoornissen, en vermindert het risico van bloedstolsels en beroertes.

Hoe moet ik mij voorbereiden op ablatie?

De ablatie preparaat kan variƫren, afhankelijk van of u hebt met chirurgische of chirurgische ablatie. Dit zijn algemene richtlijnen; uw arts of verpleegkundige zal u specifieke instructies.

Voor te bereiden op ablatie, Er zijn verschillende stappen die u moet nemen. Onder hen:

* Vraag uw arts welke medicijnen u moet stoppen met en wanneer ze te stoppen. Uw arts kan u vragen om bepaalde medicijnen te stoppen (zoals die welke de controle van uw hartslag of bloedverdunners waaronder aspirine producten) een tot vijf dagen voordat uw procedure. Als u diabetes, Vraag uw arts hoe u dient aan te passen uw diabetes medicijnen.
* Niet eten of iets drinken na middernacht de avond voor de procedure. Als je moet neem je medicijnen, Drink alleen met een klein slokje water.
* Wanneer kom je naar het ziekenhuis, Draag comfortabele kleding. U zal veranderen in een ziekenhuis toga voor de procedure. Laat alle sieraden en kostbaarheden thuis.

Wat kan ik verwachten tijdens katheterablatie?

Tijdens chirurgische katheterablatie, de volgende dingen zal gebeuren:

* De procedure zal plaatsvinden in een speciale kamer genaamd het EP (elektrofysiologie) laboratorium. Voordat de test begint, een verpleegkundige zal u helpen klaar te krijgen. Je zal op een bed liggen en de verpleegkundige start een IV (intraveneuze) lijn in uw hand of arm. Dit is dus de artsen en verpleegkundigen kan u medicijnen en vloeistoffen door je ader tijdens de procedure. U krijgt een medicijn via uw IV om u te helpen te ontspannen. Afhankelijk van het type ablatie je hebt, je kan wel of niet wakker worden tijdens uw procedure. Als je wakker bent, zal u gevraagd worden om symptomen te rapporteren, vragen te beantwoorden, of volg de instructies gegeven door uw arts. Als u zich ongemakkelijk voelt of iets nodig hebt, Laat uw verpleegkundige weet.
* De verpleegkundige verbindt u met meerdere monitoren.
* Nadat u zich suf, uw lies gebied zal worden geschoren en je nek, bovenkant van de borst, arm, en lies zal worden gereinigd met een antiseptische oplossing. Steriele doeken zal worden geplaatst om je te dekken uit uw nek tot je voeten.
* De arts zal gevoelloos de plaats van inbrengen door het injecteren van een medicijn. Voelt u zich een eerste branderig gevoel, en dan zal het gevoelloos. Dan, meerdere katheters (speciale draden die het hart kan tempo en opnemen van haar elektrische activiteit) zal worden ingebracht via een kleine incisie in een groot bloedvat(met) en / of slagader (in uw lies, hals, of arm) en schoof op naar je hart. Als je wakker bent, Het is belangrijk dat u nog steeds blijven en de verleiding weerstaan om je hoofd op te tillen om te zien wat de dokter doet, terwijl de katheters worden geplaatst.
* Na de katheters zijn op hun plaats, De arts zal kijken naar de monitor op uw hart geleidingssysteem beoordelen.
* Dan, de arts voert de ablatie procedure.
* Tijdens de traditionele ablatie, zal de arts gebruik van een pacemaker-achtig apparaat om elektrische impulsen te sturen naar het hart om je hartslag te verhogen. Misschien voel je je je hart kloppen sneller of sterker zijn wanneer de pacemaker de impulsen levert. Als uw aritmie optreedt tijdens de procedure, de verpleegkundige zal u vragen hoe u zich voelt. Het is zeer belangrijk om de arts of verpleegkundige vertellen de symptomen die u voelt. De arts zal dan verplaatst de katheters rond uw hart om te zien welk gebied(met) uw aritmie is afkomstig uit. Zodra de arts vindt het gebied van uw aritmie, energie wordt toegepast. Je voelt je misschien wat ongemak of een branderig gevoel in je borst, maar je moet rustig blijven, houd heel stil, en te voorkomen dat het nemen van diepe ademhalingen. Als je het gevoel van pijn, Vraag uw arts of verpleegkundige geeft u meer medicatie.
* Tijdens longvene ablatie (voor boezemfibrilleren), de arts levert energie door middel van een katheter om het gebied van de atria die aansluit op de longvene (ontvangende), het produceren van een circulaire litteken. Het litteken zal elke impulsen afvuren blokkeren dan vanuit de longaders, dus het voorkomen van atriumfibrilleren zich voordoet. Het proces wordt herhaald tot alle vier longaders. In sommige gevallen, ablatie kan ook worden uitgevoerd naar andere delen van het hart, zoals de subclavia aderen en coronaire sinus. De katheter is een speciale “Cool Tip” katheter. Vloeistof circuleert door de katheter om de intensiteit van de temperatuurregeling.
* Zodra de ablatie is voltooid, de elektrofysioloog zal gebruik maken van de controle-apparaten op de elektrische signalen observeren in het hart om ervoor te zorgen dat de abnormaal hartritme werd gecorrigeerd.

De procedure duurt gewoonlijk ongeveer vier tot acht uur, maar kan langer duren.