Geneeskunde


Hoe is antisociale persoonlijkheidsstoornis gediagnosticeerd?

Er is geen specifieke definitieve test, zoals een bloedtest, die nauwkeurig kan beoordelen of een persoon antisociale persoonlijkheidsstoornis heeft. Beoefenaars voeren een geestelijke gezondheidszorg interview dat zoekt naar de aanwezigheid van de symptomen eerder beschreven. Te wijten aan het gebruik van een geestelijke gezondheidszorg interview in het maken van de diagnose en het feit dat deze aandoening kan heel resistent zijn tegen behandeling, Het is belangrijk dat de behandelaar weten om de symptomen in de context van de cultuur van het individu te beoordelen, zodat de persoon niet beoordeeld als antisociale persoonlijkheidsstoornis wanneer hij of zij niet. Helaas, Onderzoek toont aan dat vele beoefenaars van de kennis gebrek aan, ervaring, en soms de bereidheid om culturele context in hun evaluaties factor.

Wat is het verschil tussen antisociale persoonlijkheidsstoornis en psychopathie?

In tegenstelling, psychopathie, hoewel niet een psychische stoornis formeel erkend door de American Psychiatric Association, wordt beschouwd als een meer ernstige vorm van antisociale persoonlijkheidsstoornis worden. Specifiek, Om te worden beschouwd als een psychopaat, ook wel een sociopaat, moet een individu een gebrek aan wroeging van schuldgevoel over hun acties ervaring in aanvulling op de demonstratie van antisociaal gedrag. Terwijl 50%-80% van gedetineerde personen zijn gevonden antisociale persoonlijkheidsstoornis hebben, alleen 15% Aangetoond is dat de meer ernstige antisociale persoonlijkheidsstoornis soort van psychopathie hebben.

Psychopaten zijn meestal zeer verdacht of paranoïde, zelfs in vergelijking met personen met een antisociale persoonlijkheidsstoornis. De implicaties van deze verdachte houding kan worden dire, in dat paranoïde gedachten (ideations) de neiging om de psychopathische persoon ertoe leiden dat alle agressief gedrag te interpreteren naar hen, zelfs degenen die gerechtvaardigd zijn, als willekeurig en onbillijk. Een televisie-case study van een psychopaat die een levendige illustratie van de daaruit voortvloeiende psychopathische woede. Specifiek, de criminele featured in het verhaal kennelijk een meisje ontvoerd en seksueel misbruikt door haar in de loop van een aantal dagen in een poging om te bewijzen aan het onderzoeken van instanties die zijn stiefdochter van beschuldigingen dat hij seksueel misbruikt haar onjuist waren.