Medicament


Ce tipuri de reacţii apar intepatura insectelor?

Nonallergic reacţii

Cele mai multe reacţii intepatura de insecte nu sunt alergice si duce la dureri locale, mâncărime, umflătură, şi roşeaţă la locul de înţepătura. Unele extinderea umflarea este de aşteptat. Tratamentul local este, de obicei, tot ce este necesar pentru acest tip de reacţie. Dezinfectaţi zona, păstraţi-l curat, şi se aplică gheaţă. creme cu corticosteroizi topici sunt uneori utilizate pentru a reduce inflamaţia, şi antihistaminice poate ajuta la controlul mâncărime.

Reacţiile mari locale pot presupune umflarea crescut (care durează 48 ore până la o săptămână) care pot fi însoţite de greaţă şi vărsături. reacţii locale mari apar la aproximativ 10% de înţepături de insecte şi nu sunt alergice la origine. Ocazional, site-ul de o intepatura de insecte vor deveni infectate, si antibiotice sunt necesare.

Reacţii alergice

Sistemice (organism la nivel) Reacţiile alergice sunt răspunsuri şi să apară la persoanele care au dezvoltat anticorpi împotriva veninul de insecte dintr-o expunere anterioară. Se estimează că între 0.3%-3% de înţepăturile declanşa o reacţie alergică sistemică.

Reacţie alergică la o intepatura de insecte variază de la persoană la persoană. Simptome ale unei reacţii alergice pot include mâncărime, urticarie, înroşirea a pielii, furnicături sau senzaţie de mâncărime în interiorul gurii, şi greaţă sau vărsături. Reacţie alergică gravă mai este numita anafilaxie, care poate fi fatală. Dificultăţi de respiraţie, înghiţire, răguşeală, umflarea limbii, ameţeală, şi leşin sunt semne ale unei reacţii alergice severe. Aceste tipuri de reacţii apar de obicei în termen de minute de la înţepătura dar au fost cunoscute a fi amânată până la 24 oră. tratament prompt este esenţială, şi ajutor de urgenţă este de multe ori nevoie de.