Medicament


Ce sunt malformaţii arterio-venoase?

malformaţii arterio-venoase (AVMS) sunt defecte ale sistemului circulator, care sunt în general considerate a apărea în timpul dezvoltării embrionare sau fetale sau imediat dupa nastere. Ele sunt alcatuite din încurcăturile snarled de arterele şi venele. Arterele transporta sangele bogat in oxigen, departe de inima la celulele organismului; oxigen venele reveni cu depleţie de sânge la plămâni şi inimă. Prezenţa unui AVM perturba acest proces vital ciclic. Deşi AVMS se poate dezvolta în multe site-uri diferite, cele situate la nivelul creierului sau maduvei spinarii, cele două părţi ale efectelor sistemului nervos central pot avea în special pe scară largă asupra organismului.

AVMS din măduva spinării sau creierul (AVMS neurologice) sunt considerate a afecta aproximativ 300,000 Americanii. Ele apar la bărbaţi şi femei din toate mediile rasiale sau etnice la rate aproximativ egale.

Care sunt simptomele?

Cei mai mulţi oameni cu experienţă AVMS neurologice câteva, în cazul în care orice, simptome semnificative, şi malformaţii tind să fie descoperite numai întâmplător, de obicei, fie la autopsie sau în timpul tratamentului pentru o tulburare care nu au legătură. Dar pentru aproximativ 12 la sută din populaţia afectată (despre 36,000 a estimat 300,000 Americanii cu AVMS), aceste anomalii cauza simptome care variază foarte mult în severitate. Pentru o mică parte din indivizi din cadrul acestui grup, astfel de simptome sunt suficient de severe pentru a deveni invalidante sau chiar viaţa în pericol. În fiecare an, aproximativ 1 la sută dintre cei cu AVMS va muri ca un rezultat direct al AVM.

Convulsii şi dureri de cap sunt simptomele cele mai generalizate de AVMS, dar nici un anumit tip de model sechestru sau dureri de cap a fost identificată. Crize poate fi parţială sau totală a, implică o pierdere de control asupra mişcării, convulsii, sau o modificare în nivelul unei persoane de constiinta. Dureri de cap poate varia foarte mult în frecvenţă, durată, şi intensitatea, uneori, devenind la fel de gravă ca migrene. Uneori, o durere de cap care afectează în mod constant o parte a capului poate fi strâns legată de site-ul unui AVM. Mai frecvent, totuşi, Localizarea durerii nu este specifică leziunii şi poate cuprinde cea mai mare parte a capului.

AVMS, de asemenea, poate provoca o gama larga de simptome neurologice mai specifice, care variază de la persoană la persoană, în primul rând în funcţie de amplasarea AVM. Aceste simptome pot include slabiciune musculara sau paralizie pe o parte a corpului; o pierdere de coordonare (ataxie) care pot duce la probleme cum ar fi tulburări de mers; apraxia, sau dificultăţi de îndeplinirea sarcinilor care necesită planificare; ameţeală; tulburări vizuale, cum ar fi o pierdere a unei părţi a câmpului vizual; o incapacitate de a controla mişcarea ochilor; edem papilar (umflarea de o parte a nervului optic cunoscut sub numele de disc optic); folosind diverse probleme sau a înţelege limbajul (afazie); senzaţii anormale cum ar fi amorţeală, furnicătură, spontane sau durere (parestezie sau disestezie); deficite de memorie; şi confuzie mentală, halucinaţii, sau demenţă. Cercetatorii au descoperit recent o dovadă că AVMS pot provoca, de asemenea, de învăţare subtil sau tulburari de comportament la unele persoane în timpul copilăriei lor sau adolescenţă, cu mult înainte de simptome mai evidente devin evidente.

Una dintre cele mai multe semne distinctive care să indice prezenţa unui AVM este un fenomen auditiv numit un zvon, inventat din cuvântul francez sensul de zgomot. (Un semn este un efect fizic observate de un medic, dar nu de către un pacient.) Medicii folosesc acest termen pentru a descrie ritmic, whooshing sunet cauzate de excesiv de rapidă a fluxului de sange prin arterele şi venele unui AVM. Sunetul este similară cu cea făcută de un torent de apă graba, printr-o conductă îngustă. Un zgomot CDN uneori, devin un simptom, adică, un efect experimentat de către un pacient, atunci când este deosebit de grave. Când sonor la pacienţii, Zgomot mai Afectarea auzului, perturba somnul, sau poate provoca stres psihologic semnificativ.

Simptomele cauzate de AVMS pot apărea la orice vârstă, ci pentru că aceste anomalii au tendinţa de a rezultat dintr-o acumulare de leziuni neurologice lent în timp, ei sunt cel mai adesea observat atunci când oamenii sunt în twenties lor, treizeci de ani, sau patruzeci de ani. Dacă AVMS nu devin simptomatice de oameni ajung la patruzeci de ani din întârzierea sau începutul anilor cincizeci, ele tind să rămână stabile şi produce rareori simptome. La femeile, sarcină provoacă uneori un debut brusc sau agravarea simptomelor, din cauza schimbărilor de însoţire cardiovasculare, în special creşteri în volumul de sânge şi a tensiunii arteriale.

Spre deosebire de marea majoritate a AVMS neurologice, un tip sever în special provoacă simptome să apară la, sau foarte curând după, naştere. Numit-o venă de defect Galen după vas de sânge majore implicate, aceasta leziune se află adânc în interiorul creierului. Este frecvent asociata cu hidrocefalie (o acumulare de lichid în anumite spaţii în creier, de multe ori cu extinderea vizibile de cap), venele umflate vizibil pe scalp, convulsii, eşec pentru a prospera, şi insuficienţă cardiacă congestivă. Copiii născuţi cu această condiţie care supravietuiesc copilariei trecut de multe ori rămân în dezvoltare depreciate.