Medicament


Artrita in copilarie (Cu artrită juvenilă, Juvenile artrita reumatoida)

Artrita în copilărie? Nu este că numai o persoană în vârstă de boală?

Majoritatea medicilor laici şi mulţi nu reuşesc să aprecieze că artrita la copii există. Pentru copiii afectaţi şi a familiilor lor, educaţia despre condiţie este esenţială. Mulţi copii suferă de luni sau ani înainte de diagnosticul de artrita este gândit şi a început tratamentul adecvat. Dar problema nu se termina aici. Copii cu artrită experienţă frecvent dificultăţi, deoarece profesorii şi colegii lor nu înţeleg că copiii pot dezvolta artrita. Ei nu au nici o idee despre ce sa se astepte de la copilul cu artrită sau despre natura bolii. Ca rezultat, atunci când copilul este în cele din urmă diagnosticat cu artrită, de familie poate fi spus doar pentru a le pune într-o scaun cu rotile, deoarece “nimic nu poate fi făcut.” Acest lucru este cu totul greşit!

Cat de des intalnita este artrita la copii?

Artrita afecteaza aproximativ un copil în fiecare 1,000 într-un anumit an. Din fericire, cele mai multe dintre aceste cazuri sunt uşoare. Totuşi, aproximativ un copil în fiecare 10,000 va avea artrita mai severe care nu merge doar departe. Mulţi copii au ceea ce se numeşte o artrita inflamatorie acută ca urmare a unei infecţii virale sau bacteriene. Acest artrita este adesea destul de severe pentru o scurtă perioadă, dar de obicei dispare in cateva saptamani sau luni. Juvenile artrita reumatoida (ARJ) este cel mai frecvent tip de artrita care persistă de luni sau ani la un moment dat. artrita reumatoidă juvenilă este, de asemenea, numit acum artrită juvenilă sau artrita juvenilă din cauze necunoscute (artrită juvenilă idiopatică).

Care sunt semnele, simptome, şi tratamentul diferitelor forme de artrita reumatoidă juvenilă?

Exista trei forme principale de artrita reumatoidă juvenilă (ARJ), care sunt clasificate de modul în care acestea încep. Aceste forme sunt pauciarticular (mai puţin de patru articulatiilor afectate), poliarticulară (patru sau mai multe articulatii afectate), şi sistemice cu debut (articulatiile inflamate cu febra mare si eruptii cutanate).