Medicament


Sistemice cu debut artrita reumatoida juvenila

Adesea forma cea mai dificil de artrita reumatoidă juvenilă este sistemic cu debut ARJ, cunoscut, de asemenea, ca boala lui Still. Aceasta forma de artrita reumatoida juvenila incepe cu febra mare şi o erupţie cutanată. Este foarte important în această setare pentru a vă asigura că pacientul are într-adevăr sistemic cu debut juvenil poliartrită reumatoidă şi nu o altă condiţie, cum ar fi infecţia. Una dintre cele mai importante descoperiri este faptul că febra dispare pentru cel puţin o parte din fiecare zi în cineva cu minori sistemic cu debut poliartrită reumatoidă. De obicei, febra este mare, o dată sau de două ori în fiecare zi. În acele momente, copilul pare foarte bolnav şi nu vrea să fie atins, dar când febra se duce în jos la normal din nou, se arata si se simt mai bine. Uneori merge complet departe şi nu se mai întoarce din nou. Alte ori, febră şi erupţii cutanate dispar, dar artrită progresează în timp şi pot fi foarte grave. Această formă de artrită reumatoidă juvenilă poate implica organelor interne şi rareori este o “pune viaţa în pericol” boală.

Tratamente pentru debut sistemic-ARJ includ medicamente antiinflamatoare nesteroidiene (AINS cum ar fi ibuprofenul şi naproxenul), hidroxiclorochină (Plaquenil), medicamente cortizon (cum ar fi prednisonul şi prednisolonul), metotrexat, rezistente la boli şi pentru, anakinra (Kineret). Unele cercetari au sugerat ca thalidomida poate fi un tratament eficient pentru copiii cu debut sistemic-ARJ.

Care sunt alte forme de artrita care pot afecta copiii?

Există mai multe forme de alte artrita care pot afecta copiii şi adolescenţii, care pot fi luate în considerare separat de artrita reumatoidă juvenilă. Interesant, acestea cele mai multe ori afectează copii mai mari (mai mare decât 8 de ani) şi adolescenţi, în timp ce tipic artrita reumatoidă juvenilă cel mai adesea afecteaza copiii mici. Una dintre acestea este adolescent care are artrita reumatoida-factor pozitiv, cu implicarea articulaţiilor mici în mâini şi picioare. factor reumatoid este o constatare de sânge-test, care este prezent în cele mai multe adulţi cu poliartrită reumatoidă, dar este absent în majoritatea copiilor cu ARJ. El este prezent în acest grup, deoarece acestea sunt de obicei adolescenti care au artrită reumatoidă adult-tip de plecare devreme. Deoarece este de pornire devreme, Acesta este un grup foarte îngrijorătoare, şi aceşti copii au nevoie să fie tratate agresiv. Adesea, ele vor avea artrita pe tot parcursul vieţii.

O alta forma de artrita care este comună în acest “mai vechi” Grupul este spondyloarthropathy. Aceasta este o familie de boli in care artrita este aceeaşi, dar problemele asociate sunt foarte diferite. Constatările tipică a unui spondyloarthropathy sunt implicarea timpurie a soldurilor si alte articulatii mari. În plus, aceste forme de artrita tind să fie asimetrice (o parte a corpului este mai sever afectate decat celelalte). Constatarea cheie este că aceşti copii nu au doar articulaţii inflamate, dar au, de asemenea, inflamaţie la punctele de cazul în care ţesuturile ataşa la os, cum ar fi tendoane şi ligamente. Adesea, ele au glezna sau dureri de calcai datorita inflamatiei a tendoanelor inserarea în picior. În unele cazuri uşoare, inflamatia tendonului apare evident fără articulaţii umflate.

Este important să se recunoască spondiloartropatii la fel de diferite de artrita reumatoida juvenila, deoarece tratamentul optim, de monitorizare, şi rezultatul este probabil să fie diferite. În plus, trebuie să analizeze cu atenţie pentru dovezi ale altor boli, care pot fi asociate cu spondiloartropatii. Acestea includ boli inflamatorii intestinale, psoriazis, artrita reactivă, şi sindromul Behcet's. Copii mai îngrijorătoare cu spondiloartropatii sunt băieţi HLA-B27 pozitiv. Ei sunt la risc pentru a dezvolta spondilita anchilozanta. Totuşi, majoritatea copiilor cu spondiloartropatii par să facă destul de bine. În general, pentru copii care sunt HLA B27 negative şi nu au o condiţie asociată, artrita este mult mai probabil decat ARJ să vin şi se duc în mod repetat, pe o perioadă de ani, dar este mai puţin probabil să fie foarte severă sau distructive. Din păcate, ne-am recunoscut doar copii cu spondiloartropatii ca fiind “diferite” încă din anii 1970 de mijloc, astfel încât nu bună pe termen lung follow-up de date sunt disponibile încă.