Medicament


Ce este osteoartrita?

Osteoartrita este un tip de artrita care este cauzat de pierderea defalcarea şi eventuala a cartilajului uneia sau mai multor articulatii. Cartilajul este o substanţă proteică, care serveşte ca un “pernă” între oasele a articulaţiilor. Osteoartrita este, de asemenea cunoscut ca artrita degenerative. Printre cei peste 100 diferite tipuri de condiţii de artrita, osteoartrita este cea mai comună, care afectează peste 20 milioane de oameni în Statele Unite. Osteoartrita apare mai frecvent pe masura ce imbatranim. Înainte de vârsta de 45, osteoartrita apare mai frecvent la barbati. După 55 de ani, apare mai frecvent la femei. În Statele Unite, toate rasele par la fel de afectate. O incidenţă mai mare a osteoartritei există în populaţia japoneză, în timp ce negrii sud-african, East indieni, de Sud şi China au rate mai mici.

Osteoartrita afecteaza frecvent mâinile, picioare, coloană vertebrală, şi articulaţiilor mari a greutăţii, cum ar fi solduri si genunchi. Majoritatea cazurilor de osteoartrita nu au o cauza cunoscuta si sunt denumite osteoartrita ca primar. În cazul în care cauza osteoartritei este cunoscuta, condiţie este menţionată ca osteoartrita secundara. Osteoartrita este abreviat uneori OA.

Osteoartrita
* Osteoartrita este o inflamaţie în comun care rezultă din degenerarea cartilajului.
* Osteoartrita poate fi cauzata de imbatranire, ereditate, şi a prejudiciului de traume sau boli.
* Cel mai frecvent simptom este durerea de osteoartrita în comun afectate(cu) după utilizare repetitive.
* Nu există nici un test de sânge pentru diagnosticul de osteoartrita.
* Scopul tratamentului în osteoartritei este de a reduce durerile articulare şi inflamaţii în timp ce îmbunătăţirea şi menţinerea funcţiei în comun.