Medicament


Care sunt cauzele osteoartritei?

osteoartrita primara este cea mai mare parte legate de îmbătrânirea populaţiei. Având în vedere îmbătrânirea, conţinutul de apă al creşte cartilaj, şi machiaj de proteine din cartilaj degenerează. În cele din urmă, cartilaj începe să degenereze prin exfoliere sau formarea crevase mici. În cazurile avansate, există o pierdere totală a pernei cartilajului dintre oasele a articulaţiilor. Folosirea repetată a articulaţiilor purtată peste ani poate irita şi inflama cartilaj, provoacă dureri articulare şi umflarea. Pierderea a pernei cartilajului cauzele frecare între oase, conduce la durere şi limitarea mobilităţii articulare. Inflamaţii ale cartilajului pot stimula, de asemenea, roadele nou os (pinteni, de asemenea, menţionate ca osteofite) pentru a forma în jurul articulaţiilor. Osteoartrita, ocazional, se poate dezvolta în mai multe din membrii aceleiaşi familii, implicând un ereditar (genetic) bază pentru această condiţie.
Normal şi artritice Dezconectori Ilustraţie – Osteoartrita

osteoartrita secundara este cauzata de o altă boală sau o afecţiune. Condiţii care pot duce la osteoartrita secundara includ obezitatea, repetate traumatisme sau intervenţii chirurgicale la structurile comune, articulaţii anormale la naştere (anomalii congenitale), gută, diabet, şi alte tulburări hormonale.

Obezitatea cauzeaza osteoartrita prin creşterea stres mecanic pe cartilaj. De fapt,, alături de îmbătrânire, obezitatea este factor de risc cel mai puternic pentru osteoartrita de genunchi. Dezvoltarea timpurie a osteoartritei de genunchi între transpalete greutate este considerat a fi, în parte datorită greutatea lor corporală ridicată. traume repetate la nivelul ţesuturilor comun (ligamentele, oase, şi cartilaje) se crede duce la osteoartrita timpurie a genunchi în jucători de fotbal. Interesant, Studiile nu au gasit un risc crescut de osteoartrita în alergători pe distanţe lungi.

Crystal depozitele în cartilaj poate provoca degenerarea cartilajului si a osteoartritei. Cristale de acid uric cauza artrită în gută, în timp ce cristalele de pirofosfat de calciu duce la artrită în pseudoguta.

Unii oameni se nasc cu articulaţii anormal format (anomalii congenitale) care sunt vulnerabile la uzură mecanică, cauzează degenerarea timpurie şi pierderea de cartilaj în comun. Osteoartrita a articulaţiilor şoldului este de obicei legate de anomalii structurale ale acestor articulaţii care au fost prezente de la nastere.

Hormonul tulburări, cum ar fi diabetul si tulburarile de hormon de creştere, sunt, de asemenea, asociate cu uzura cartilajului precoce şi osteoartrita secundara.