Medicament


Cum este diagnosticata osteoartrita?

Nu există nici un test de sânge pentru diagnosticul de osteoartrita. Testele de sange sunt efectuate pentru a exclude boli care pot cauza osteoartrita secundara, precum şi pentru a exclude alte condiţii artrita care pot mima osteoartrita.

Raze X a articulatiilor afectate poate sugera osteoartrita. Constatările comun X-ray de osteoartritei include pierderea de cartilaj în comun, îngustarea spaţiului comun dintre oasele adiacente, şi să impulsioneze formarea oaselor. efectua teste simple, X-ray pot fi foarte utile pentru a exclude alte cauze ale durerii într-un anumit comun, precum şi asista în luarea deciziilor cu privire la momentul intervenţiei chirurgicale ar trebui să fie luate în considerare.

Artrocenteza este adesea efectuată în biroul medicului. În timpul artrocenteza, un ac steril este folosit pentru a elimina lichidul comune pentru analiză. Analiza lichidului articular este utila pentru excluderea gutei, infecţie, şi a altor cauze ale artritei. Eliminarea de lichid în comun şi injectarea de corticosteroizi in articulatii in timpul artrocenteza pot ajuta la calmarea durerii, umflătură, şi inflamaţia.

Artroscopia este o tehnica chirurgicala prin care doctorul introduce un tub de vizualizare in spatiul comun. Anomalii şi deteriorarea cartilajului si a ligamentelor pot fi detectate si uneori reparate prin intermediul artroscopului. Daca va avea succes, pacienţii pot recupera de la interventia chirurgicala artroscopica mult mai repede decât de la o intervenţie chirurgicală în comun deschis.

În cele din urmă, o analiză atentă a locaţiei, durată, şi caracterul de simptome comune şi apariţia articulaţiilor ajută medicul în diagnosticarea osteoartritei. Bony extindere a articulaţiilor din pinten formatiuni este caracteristic de osteoartrita. Prin urmare, prezenţa nodurilor Heberden lui, Bouchard de noduri, bunions şi a picioarelor poate indica la doctor un diagnostic de osteoartrita.