Medicament


Care este tratamentul pentru osteoartritei?

În afară de reducerea greutăţii şi evitarea activităţilor care exercita stres excesiv pe cartilajului articular, nu există nici un tratament specific pentru a stopa degenerarea cartilajului sau pentru repararea cartilajului deteriorate în osteoartrita. Scopul tratamentului în osteoartritei este de a reduce durerile articulare şi inflamaţii în timp ce îmbunătăţirea şi menţinerea funcţiei în comun. Unii pacienţi cu osteoartrită au dureri minime sau nu şi nu putea avea nevoie de tratament. Alţii pot beneficia de măsuri conservatoare, cum ar fi de odihnă, exercitarea, controlul dietei cu reducerea greutăţii, fizică şi de terapie ocupaţională, şi dispozitive mecanice de sprijin. Aceste măsuri sunt deosebit de importante atunci când mari, articulaţiilor a greutăţii sunt implicate, cum ar fi solduri sau genunchi. De fapt,, chiar scăderea în greutate modeste pot ajuta la diminuarea simptomelor osteoartritei a articulaţiilor mari, cum ar fi genunchii şi şoldurile. Medicamente sunt folosite pentru a completa măsurile fizice descrise mai sus. Medicamente pot fi utilizate local, administrate pe cale orală, sau injectate în articulaţiile la scaderea inflamatiei comune şi durere. Când conservatoare măsuri nu reuşesc să controlul durerii si imbunatatirea functiei comun, intervenţii chirurgicale pot fi considerate.

Odihnă articulaţiilor gât scade stres pe articulaţii şi alină durerea şi umflarea. Pacienţii sunt rugaţi să scădea pur şi simplu intensitatea şi / sau frecvenţa activităţilor care produc în mod constant dureri articulare.

Exercitarea, de obicei, nu se agrava osteoartrita atunci când se realizează la niveluri care nu provoacă dureri articulare. Exercitiul este util în osteoartritei în mai multe moduri. Primul, aceasta consolidează sprijinul musculare din jurul articulaţiilor. De asemenea, previne articulaţiilor de la “congelare-te” şi îmbunătăţeşte şi menţine mobilitatea articulatiilor. În cele din urmă, ea ajută la reducerea greutăţii şi promovează rezistenta. Aplicarea locale de căldură înainte şi comprese reci după exerciţiile fizice pot ajuta la ameliorarea durerii şi a inflamaţiei. Inotul este deosebit de bine adaptate pentru pacientii cu osteoartrita, deoarece permite pacienţilor să-şi exercite cu stresul impact minim asupra articulaţiilor. Alte exerciţii de populare includ mersul pe jos, staţionare ciclism, şi lumină greutate de formare.

terapeutii fizică poate oferi dispozitive de sprijin, cum ar fi atele, bastoane, pietoni, şi bretele. Aceste dispozitive pot fi de ajutor in reducerea stresului pe articulaţii. ergoterapeuţi pot evalua cererile de activităţile de zi cu zi şi sugerează dispozitive suplimentare care pot ajuta oamenii la locul de muncă sau acasă. atele Finger poate sprijini individuale ale articulaţiilor degetelor. Ceară de parafină goluri, absoarbe apă caldă, pe timp de noapte şi mănuşi de bumbac pot ajuta la usurarea simptomelor de mână. Simptomele coloanei vertebrale poate îmbunătăţi cu un guler, lombare corset, sau o firmă de saltea, în funcţie de ceea ce zone sunt implicate.

La multi pacienti cu osteoartrita, relievers durere uşoară, cum ar fi aspirina si paracetamol (Tylenol) pot fi tratament suficient. Studiile au arătat că acetaminofen administrat în doze adecvate poate fi deseori la fel de fel de eficiente ca medicamentele prescrise anti-inflamatorii în ameliorarea durerii din osteoartrita de genunchi. Deoarece acetaminofen are mai puţine efecte secundare gastro-intestinale decât AINS, în special în rândul persoanelor în vârstă, acetaminofen este, în general, medicamentele preferate iniţiale date la pacientii cu osteoartrita. Medicament pentru a vă relaxa muşchii în spasm ar putea fi, de asemenea, dat temporar. Durere-alinarea creme aplicate pe piele peste articulaţiilor poate oferi ajutor de dureri de artrită minore. Exemplele includ capsaicină (ArthriCare, Zostrix), salycin (Aspercreme), salicilat de metil (Ben-Gay, Îngheţat Hot), şi mentol (Flexall).

Tratamente noi includ o lotiune anti-inflamator, diclofenac (Voltaren Gel) diclofenac şi patch-uri (Flector Patch), care sunt utilizate pentru ameliorarea durerii de osteoartrita.

Nonsteroidal anti-inflamatorii medicamente (AINS) sunt medicamente care sunt folosite pentru a reduce durerea şi inflamaţii ale articulaţiilor. Exemple de AINS includ aspirina (Ecotrin), ibuprofenul (Motrin), nabumetone (Relafen.), şi naproxen (Naprosyn). Este posibil ca, uneori utilizarea AINS pentru o vreme şi apoi le întrerupă pentru perioade de timp fara simptome recurente, scăzând astfel riscurile efecte secundare.

Cele mai frecvente efecte secundare ale AINS implica probleme gastrointestinale, cum ar fi stomac deranjat, crampe abdominale diaree, ulcere, şi chiar sângerare. Riscul de apariţie a acestor şi altor efecte secundare creste la persoanele în vârstă. Mai nou AINS numit Inhibitorii COX-2 au fost concepute, care au toxicitate mai puţin la nivelul stomacului si intestinelor. Deoarece simptomele osteoartritei variaza si pot fi intermitente, aceste medicamente ar putea fi acordate numai atunci când apar dureri articulare sau înainte de a activităţilor care au adus în mod tradiţional pe simptome.

Unele studii, dar nu toate, au sugerat ca alternativă de tratament cu suplimente alimentare glucozamina si condroitina pot ameliora simptomele de durere şi rigiditate pentru unele persoane cu osteoartrita. Aceste suplimente sunt disponibile în farmacii şi magazinele alimentare de sănătate, fără prescripţie medicală, deşi nu există nicio certitudine cu privire la puritatea produselor sau doza de ingrediente active, deoarece acestea nu sunt monitorizate de către SUA. FDA. National Institutes of Health studiază glucozamina si condroitina în tratamentul osteoartritei. Cercetarile lor iniţială a demonstrat doar un beneficiu minor în ameliorarea durerii pentru cei cu osteoartrita cele mai severe. Studii suplimentare, se spera, va clarifica multe aspecte cu privire la dozare, siguranţă, şi eficienţa acestor produse pentru osteoartrita. Pacienţii care iau anticoagulante ar trebui să fie atenţi atunci când se iau condroitin, deoarece poate creşte subţierea sângelui şi cauza sângerare excesivă. suplimente de ulei de peşte-au dovedit a avea unele proprietati anti-inflamatorii, şi creşterea aportului alimentar de peşte şi / sau să luaţi capsulele de ulei de peşte (omega-3 capsule) uneori poate reduce inflamarea de artrita.

În timp ce cortizon orală este, în general, nu sunt utilizate în tratarea osteoartritei, atunci când injectat direct in articulatiile inflamate, se poate reduce rapid durerea si a restabili funcţia. Deoarece preparate injectabile repetitive cortizon pot fi dăunătoare pentru ţesuturi şi oase, ele sunt rezervate pentru pacienţii cu simptome mai pronunţate.

Pentru dureri persistente de osteoartrita grave ale genunchiului care nu răspunde la de reducere a greutăţii, exercitarea, sau medicamente, o serie de injecţii cu acid hialuronic (Synvisc, Hyalgan) în comun poate fi uneori utile, mai ales în cazul în care tratamentul chirurgical nu este considerată. Aceste produse pare să funcţioneze prin restabilirea temporar grosimea lichidul articular, care să permită o mai bună lubrifiere comune şi capacitatea de impact, şi, probabil, de afectează în mod direct receptorii de durere.

Chirurgie este, în general rezervat pentru acei pacienţi cu osteoartrita, care este deosebit de gravă şi care nu răspund la tratamentele conservatoare. Artroscopie, discutate mai sus, poate fi de ajutor atunci când lacrimi cartilajul sunt suspectate. Osteotomia este o procedură de ştergere de-os, care poate ajuta realinia unele dintre deformare la pacienţi selectaţi, de obicei, cei cu boli genunchi. În unele cazuri,, sever articulaţiilor degenerat sunt cel mai bine tratate prin fuziune (Artrodeza) sau înlocuirea cu o articulaţie artificială (Artroplastia). totală de şold şi genunchi înlocuiri totale sunt acum de obicei efectuate în spitale în întreaga comunitate din Statele Unite. Acestea pot aduce alinarea durerii dramatice şi funcţia îmbunătăţită.