Medicament


Ce este guta? Ce este hiperuricemia?

Guta este o boala care rezultă dintr-un exces de acid uric în organism. Această supraîncărcare de acid uric duce la formarea de mici cristale de urat care depozit în ţesuturilor din organism, în special a articulaţiilor. Când forma cristale în articulaţii, provoacă atacuri recurente de inflamaţie în comun (artrită). Guta este considerată o boală cronică şi progresivă. guta cronica poate duce, de asemenea, la depozitele de greu bulgări de acid uric în ţesuturi, în special în şi în jurul articulaţiilor şi pot provoca distrugerea în comun, scăderea funcţiei renale, rinichi şi pietre (nefrolitiază).

Guta are distinctia unica de a fi una dintre bolile cele mai frecvent înregistrate medical-a lungul istoriei. Este adesea legate de o anormalitate mostenita in capacitatea corpului de a procesului de acid uric. Acidul uric este un produs de degradare a purinelor, care fac parte din multe alimente vom mânca. O anomalie în manipularea acidului uric poate provoca atacuri de artrita dureroasa (gută atac), rinichi pietre, şi blocarea la nivelul tubilor rinichi-filtrare cu cristale de acid uric, duce la insuficienţă renală. Pe de altă parte, unele persoane pot dezvolta doar niveluri ridicate de acid uric din sânge (hiperuricemia) fără manifestări de gută, cum ar fi artrita sau probleme renale. Starea de niveluri ridicate de acid uric în sânge, fără simptome este menţionată hiperuricemie, ca asimptomatice. Hiperuricemie asimptomatică este considerat un precursor de stat pentru dezvoltarea de gută. Gută Termenul se referă boală care este cauzată de un exces de acid uric în organism, rezultând în atacuri dureroase artritice şi depozite de bucati de cristale de acid uric in tesuturile corpului.

artrita gutoasa este de obicei un atac extrem de dureros cu un debut rapid de inflamarea articulatiilor. Inflamaţie în comun este precipitat de depozitele de cristale de acid uric in lichidul articular (lichid sinovial) comune şi căptuşeală (sinovial căptuşeală). inflamaţie Intense comun apare ca sistemul imunitar reacţionează, cauzand globule albe sa inghita cristale de acid uric şi mesageri chimici de inflamaţie a fi lansat, care să conducă la durere, căldură, şi înroşirea ţesuturilor comun. Ca gută progresează, atacurile de artrita gutoasa de obicei apar mai frecvent şi, adesea, în articulaţii suplimentare.

Cine este afectat de gută?

Aproximativ 5 milioane de oameni din Statele Unite sufera de guta. (Ştiaţi că nimeni altul decât Benjamin Franklin a avut artrita teribil de dureros gutoasă?) Guta este de noua ori mai frecvent la bărbaţi decât la femei. Ea atacă predominant bărbaţi după pubertate, cu o vârstă de vârf de 75. La femeile, atacurile de guta apar de obicei dupa menopauza.

În acelaşi timp un nivel ridicat de sânge de acid uric poate indica un risc crescut de guta, relaţia dintre hiperuricemie şi gută este neclar. Mulţi pacienţi cu hiperuricemie nu dezvolta guta (hiperuricemie asimptomatică), în timp ce unii pacienţi cu atacuri repetate guta au normală sau scăzută sânge nivelurile de acid uric. De fapt,, nivelul de acid uric din sânge scade adesea în timpul unui atac acut de guta. În rândul populaţiei masculine din Statele Unite ale Americii, aproximativ 10% au hiperuricemia. Totuşi, doar o mică parte din cei cu hiperuricemie va dezvolta de fapt, gută.