Medicament


Care sunt simptomele gută şi semne?

Comun mici de la baza degetului mare este site-ul cel mai comune de un atac de guta acuta de artrita. Un atac acut de artrita gutoasa la baza degetului mare este medical menţionat ca podagră. alte articulatii, care sunt frecvent afectate includ glezne, genunchi, incheieturile, degete, şi coate. Atacurile acute guta sunt caracterizate de un debut rapid de durere în comun afectate, urmată de caldura, umflătură, modificări de culoare roşiatică, şi sensibilitate a marcat. Sensibilitate poate fi intensa, astfel încât chiar şi o pătură atinge pielea de pe articulatia afectata poate fi de nesuportat. Pacienţii pot dezvolta febră cu atacuri acute de guta. Aceste atacuri dureroase, de obicei, dispar in cateva ore sau zile, cu sau fără medicaţie. În cazuri rare, un atac poate dura saptamani. Majoritatea pacienţilor cu gută va experienţă de atacuri repetate de artrita-a lungul anilor.

Cristale de acid uric pot depozita in saci mici umplute cu lichid (burselor) în jurul articulaţiilor. Aceste cristale de urat pot incita inflamaţie în burselor, duce la durere şi umflături în jurul articulaţiilor (o afecţiune numită bursită). În cazuri rare, gută conduce la un tip de inflamatie cronica mai comune care imită poliartrita reumatoidă.

În cronica (tophaceous) gută, mase nodulare de cristale de acid uric (tophi) depozit în diferite zone ale ţesuturilor moi ale corpului. Chiar dacă acestea sunt cele mai frecvent întâlnite ca noduli greu în jurul degetelor, sfaturi de la coate, în urechi, şi în jurul degetul mare, nodulii tophi pot apărea oriunde în corp. Ei au fost raportate în domenii neaşteptate, cum ar fi în corzile vocale sau (rareori) chiar si in jurul maduvei spinarii. Când tophi apar în ţesuturile, condiţie gută se simte pentru a reprezenta o supraîncărcare substanţială de acid uric în organism.