Medicament


Care sunt semnele si simptomele de boala Lyme?

boala Lyme afectează diferite zone ale corpului în diferite grade, deoarece progreseaza. Site-ul în cazul în care bifaţi musca corpul este în cazul în care bacteriile intra prin piele. Ca bacteriile răspândit în pielea departe de înţepătura de căpuşă iniţială, infecţie determină o erupţie cutanată roşiatică expansiune, care este adesea asociat cu “asemănătoare gripei” simptome. Mai târziu, se poate produce anomalii la nivelul articulaţiilor, inimă, şi ale sistemului nervos.

Boala Lyme este medical descrisă în trei etape ca: (1) stadii iniţiale ale bolii localizate cu inflamaţie a pielii; (2) stadii iniţiale ale bolii diseminate cu inima şi implicarea sistemului nervos, inclusiv paralizii şi meningită; şi (3) Boala târziu featuring cu motor şi leziuni ale nervilor senzoriale şi inflamarea creierului, precum artrita.

În faza iniţială a bolii, în termen de zile, săptămâni de la înţepătura de căpuşă, pielea din jurul muscatura dezvoltă o expansiune inel de roşeaţă unraised. Nu poate fi un inel exterior de roşeaţă luminos şi o zonă centrală de compensare, ducând la o “ţinte de ochi” aspect. Această erupţie clasic iniţiale i se cere “eritem migrans” (numea migrans eritem chronicum). Pacienţii de multe ori nu se poate aminti înţepătura de căpuşă (căpuşe poate fi la fel de mici ca perioadele în prezentul alineat). De asemenea, acestea nu pot avea erupţii cutanate de identificare pentru a semnala medicului. Mai mult de unul din patru pacienti nu dezvolta chiar o erupţie cutanată. Înroşirea pielii este adesea însoţită de oboseală generalizată, musculare şi rigiditate articulară, inflamarea ganglionilor limfatici (“umflat glandele”), şi dureri de cap, simptome asemanatoare a unei infecţii virus.

Roşeaţă rezolvă, fără tratament, în aproximativ o lună. Săptămâni sau luni de la roseata iniţială a pielii bacterii şi efectele lor se răspândesc în organism. Ulterior, bolii la nivelul articulaţiilor, inimă, şi a sistemului nervos pot apărea.

Fazele mai târziu de boala Lyme poate afecta inima, cauzează inflamaţie a muşchiului inimii. Acest lucru poate duce la tulburari ale ritmului cardiac şi insuficienţă cardiacă. Sistemul nervos poate dezvolta paralizie musculara faciala (Bell paralizie), senzaţie anormală din cauza bolii ale nervilor periferici (neuropatie periferică), meningita, şi confuzie. Artrită, sau inflamaţii ale articulaţiilor, incepe cu umflarea, rigiditate, şi durere. De obicei, doar unul sau mai puţine îmbinări deveni afectate, cel mai frecvent genunchi. Artrită de boala Lyme pot arata ca multe alte tipuri de artrita inflamatorie şi pot deveni cronice.

Cercetatorii au descoperit ca, de asemenea, anxietate şi depresie apar cu o rată a crescut la persoanele cu boala Lyme. Acesta este un alt aspect important de evaluarea şi gestionarea această condiţie.