Medicament


Ce este artrita psoriazică?

Artrita psoriazică este o boală cronică caracterizată prin inflamarea pielii (psoriazis) şi articulaţiilor (artrită). Psoriazisul este o afecţiune a pielii care afectează comun 2% din populaţia caucaziană din Statele Unite ale Americii. Dispune de neuniform, ridicat, zonele roşii de inflamaţie a pielii cu scalarea. Psoriazisul afecteaza adesea sfaturi din coate şi genunchi, scalp, buric, şi în jurul zonelor genitale sau anus. Aproximativ 10% de pacienţi care au psoriazis dezvolta, de asemenea, o inflamaţie a articulaţiilor asociată lor. Pacienţii care au artrita inflamatorie şi psoriazis sunt diagnosticate ca având artrită psoriazică.

Debutul artritei psoriazice, în general, apare în deceniile al patrulea şi al cincilea viaţă. Bărbaţi şi femei sunt afectate in mod egal. Boala de piele (psoriazis) şi comune boala (artrită) de multe ori apar separat. In fact, boala de piele precede artrita în aproape 80% of patients. Totuşi, artrita poate preceda psoriazis în până la 15% of de pacienţia unii pacienţi, diagnosticul de artrita psoriazica poate fi dificil în cazul în care precede artrita psoriazis de mai mulţi anDe fapt,act, unii pacienţi au avut artrită pentru peste 20 ani înainte de psoriazis în cele din urmă apare! Invers, pacienţi pot avea psoriazis de peste 20 ani înainte de dezvoltarea de artrită, conduce la diagnosticul final al artritei psoriazice.

Artrita psoriazică este o boala sistemica reumatice care, de asemenea, pot provoca inflamaţii în ţesuturile corpului, departe de articulatii, altele decat pielea, cum ar fi în ochii, inimă, plămâni, şi rinichi. Artrita psoriazică parts multe caracteristici cu mai multe alte condiţii artritice, cum ar fi spondilita anchilozantă, artrita reactivă (cunoscută anterior ca sindromul Reiter), şi artrita asociate cu boala Crohn si colita ulceroasa. Toate aceste condiţii pot provoca inflamaţii la nivelul coloanei vertebrale şi a articulaţiilor alte, şi ochii, piele, gură, şi diferite organe. Având în vedere similitudinile lor şi tendinţa de a provoca inflamaţii ale coloanei vertebrale, aceste condiţii sunt denumite în mod colectiv “spondiloartropatii.”