Medicament


Care sunt simptomele de artrita reactivă?

Simptomelor artritei reactive pot fi împărţite în cele care afectează articulaţiile şi cele care afectează zonele non-comune.

Articulaţiilor clasic care pot deveni inflamate în artrita reactivă sunt genunchi, glezne, picioare, şi încheieturile. Articulaţiile special implicate sunt de obicei asimetrice, care este, o parte a corpului sau a altor este afectat, mai degrabă decât ambele părţi simultan. Inflamaţie duce la rigiditate, durere, umflătură, căldură, şi înroşirea articulaţiilor implicate. Pacienţi pot dezvolta inflamaţie a degetelor sau degetele de la picioare întreg care poate da aparenţa unei “cifră cârnaţi.” Această caracteristică este, de asemenea, observate la pacienţii cu un alt tip de artrita numit artrită psoriazică, care este asociat cu inflamarea pielii de psoriazis. Artrita artrita reactivă pot fi asociate cu o inflamatie a coloanei vertebrale, care să conducă la rigiditate şi dureri în gât sau spate (caracteristică a tuturor spondiloartropatii).

Cartilaj poate deveni, de asemenea, inflamate, mai ales în jurul sternul în cazul în care coastele întâlni în partea din faţă a pieptului, această condiţie este numit costocondrită. Muschii ataşaţi la oase prin tendoane. În artrita reactivă, punctele de tendon inserarea pot deveni inflamate (tendinită), licitaţie, şi dureroase când se exercită.

zonele non-comune care devin inflamate şi provoca simptome de durere şi iritaţie la pacienţii cu artrită reactivă includ ochii, genital, ale tractului urinar (uretra, vezicii urinare şi prostatei), piele, gura căptuşeală, mare intestinului, şi aorta.

Inflamarea partea alba a ochiului (conjunctivită) şi irisului (irita) este frecvent văzut devreme în artrita reactivă şi poate fi intermitent. Atunci când a albului ochilor sunt inflamate cauzează conjunctivită, nu poate fi nici o durere. În cazul în care partea colorata a ochiului (iris) este inflamata, cauzând irita, aceasta poate fi foarte dureroasa si mai ales mai rău atunci când se analizează în lumina stralucitoare.

inflamarea tractului urinar implică frecvent uretra, tub care se scurge urina din vezica urinara. Această inflamaţie (uretrită) poate fi asociată cu arsură la urinare şi / sau drenaj puroi de la sfârşitul penisului. Pielea din jurul penisului poate deveni inflamate si coaja. Glanda vezicii urinare şi prostatei pot deveni, de asemenea, inflamate, care să conducă la nevoia de a urina de la cistita şi, respectiv, prostatită.

Pielea de pe palme şi / sau tălpi de picioare se pot dezvolta mici vezicule pline cu lichid, care uneori sunt umplute cu sange vechi. Pielea afectată poate coji de fructe şi poate mima psoriazis. Aspectul clasic este medical menţionat ca keratoderma blennorrhagica.

Gura se poate dezvolta răni deschise (ulceraţii) pe palatului dur şi moale, şi chiar de pe limba. Acestea pot trece neobservate de către pacient, ca acestea sunt de multe ori nedureroase. Inflamaţie a intestinului gros (colită) poate provoca diaree, sau puroi sau sange in scaun. Inflamaţie a aortei (aortitis) poate fi văzut într-un procent mic de pacienţi care au artrita reactivă. Aceasta poate duce la insuficienta a valvei aortice a inimii, care poate cauza insuficienţă cardiacă. Calea electrice conductoare a inimii poate deveni, de asemenea, zguduit în artrita reactivă, care să conducă la batai de inima neregulate (aritmii) care ar putea necesita plasarea unui stimulatorului, pentru a reglementa bataile inimii.