Medicament


Ce este artrita reumatoida (RA)?

Artrită reumatoidă (RA) este o boala autoimuna care provoacă inflamaţia cronică a articulaţiilor. Poliartrita reumatoidă poate provoca, de asemenea, inflamarea tesutului din jurul articulaţiilor, precum şi în alte organe din corp. Bolile autoimune sunt boli care apar atunci când ţesuturile organismului sunt atacate din greseala de sistemul lor imunitar propriu. Sistemul imunitar conţine o organizare complexa de celule si anticorpi desemnate în mod normal să “caute şi să distrugă” invadatorii din corp, în special infecţii. Pacienţii cu boli autoimune au in sange anticorpi care provoaca leziuni tesuturilor propriului corp, în cazul în care acestea pot fi asociate cu o inflamatie. Deoarece poate afecta alte organe multiple ale corpului, artrita reumatoida este menţionată ca o boală sistemică şi este numit, uneori, boala reumatoida.

În timp ce artrita reumatoida este o boala cronica, ceea ce înseamnă că poate dura ani de zile, pacienţi pot avea perioade lungi de timp fara simptome. Totuşi, artrita reumatoida este de obicei o boală progresivă care are potenţialul de a provoca distrugeri comune şi handicap funcţional.

O comună este în cazul în care două oase se intalnesc pentru a permite miscarea unor parti ale corpului. Artrita inseamna inflamarea articulatiilor. Inflamaţie în comun a artritei reumatoide provoaca umflarea, durere, rigiditate, şi roşeaţă la nivelul articulaţiilor. Inflamatia bolilor reumatoide, poate apărea, de asemenea, în ţesuturile din jurul articulaţiilor, cum ar fi tendoanele, ligamentele, şi muşchii.

La unele persoane cu artrita reumatoida, inflamatia cronica duce la distrugerea cartilajului, os, şi ligamentele, deformare provocând a articulaţiilor. Leziuni ale articulaţiilor poate apărea la începutul bolii şi să fie progresivă. În plus, Studiile au demonstrat că lezarea progresiva a articulatiilor nu se corelează în mod necesar cu gradul de durere, rigiditate, sau umflarea prezente în articulaţii.

Poliartrita reumatoidă este o boală comună reumatice, care afectează aproximativ 1.3 milioane de oameni în Statele Unite, conform datelor actuale recensământ. Boala este de trei ori mai frecvent la femei decat la barbati. Aceasta afecteaza oameni de toate rasele la fel de. Boala poate începe la orice vârstă, dar cel mai adesea începe după 40 de ani şi înainte de 60 de ani. În unele familii, Membrii multiple pot fi afectate, sugerând o baza genetica pentru tulburare.