Medicament


Care este tratamentul pentru lupus eritematos sistemic?

Nu există nici o cura permanenta pentru LES. Scopul tratamentului este de a ameliora simptomele şi proteja organele de scăderea inflamaţiei şi / sau a nivelului activitatii autoimune din organism. Multe persoane cu simptome uşoare pot necesita nici un tratament sau doar cursuri intermitente de medicamente anti-inflamatorii. Cei cu boli grave care implică mai multe daune la organe interne(cu) pot necesita doze mari de corticosteroizi in combinatie cu alte medicamente care suprima sistemul imunitar al organismului.

Persoanele cu LES au nevoie de odihnă mai mult în perioadele de boală activă. Cercetatorii au raportat că calitatea somnului a fost un factor semnificativ în dezvoltarea de oboseala la persoanele cu LES. Aceste rapoarte subliniază importanţa pentru oameni şi medici pentru a aborda calitatea somnului şi efectul de depresie care stau la baza, lipsa de exerciţiu, şi auto-îngrijire a strategiilor privind sănătatea generală. În timpul acestor perioade de, atentie exerciţiu prescris este încă important să se menţină tonusul muscular şi o gamă de mişcare în articulaţii.

Nonsteroidal anti-inflamatorii medicamente (AINS) sunt utile în reducerea inflamaţiei şi durerii în muşchi, articulaţiilor, şi alte ţesuturi. Exemple de AINS includ aspirina, ibuprofenul (Motrin), naproxen (Naprosyn), şi sulindac (Clinoril). Deoarece raspunsul individual la AINS variază, este comun pentru un medic pentru a încerca AINS diferite pentru a găsi cea mai eficientă, cu mai putine efecte secundare. Cele mai frecvente efecte secundare sunt stomac deranjat, durere abdominală, ulcere, şi chiar ulcer sângerare. AINS sunt de obicei luate cu alimente pentru a reduce efectele secundare. Uneori, medicamente care previn ulcere în timpul tratamentului cu AINS, cum ar fi misoprostol (Cytotec.), sunt date simultan.

Corticosteroizii sunt mai puternice decât AINS în reducerea inflamaţiei şi restabilirea funcţiei atunci când boala este activ. Corticosteroizii sunt deosebit de utile atunci când organele interne sunt afectate. Corticosteroizi poate fi administrat pe cale orală, injectat direct în articulaţii şi a altor ţesuturi, sau administrat intravenos. Din păcate, corticosteroizii au efecte secundare grave, atunci când este administrată în doze mari pe perioade prelungite, , iar medicul va incerca pentru a monitoriza activitatea bolii, în scopul de a utiliza cele mai mici doze care sunt sigure. Efectele secundare ale corticosteroizi includ creşterea în greutate, subţierea oaselor şi a pielii, infecţie, diabet, facial pungile, gherdapuri, şi moartea (necroză) de ţesuturi, în articulaţiilor mari.

Hidroxiclorochină (Plaquenil) este un medicament antimalaric dovedit a fi deosebit de eficient pentru persoanele cu LES oboseală, pielii implicare, şi comune boli. Consecvent ţinând Plaquenil poate preveni flare-up-uri de lupus. Efectele secundare sunt mai puţin frecvente, dar include diaree, stomac deranjat, şi ochi-pigment modificări. schimbări Eye-pigment sunt rare, dar necesita o monitorizare de catre un oftalmolog (oftalmolog) în timpul tratamentului cu Plaquenil. Cercetatorii au descoperit ca Plaquenil a scăzut în mod semnificativ frecvenţa de cheaguri de sânge anormale la persoanele cu lupus sistemic. În plus, efectul părea independent al imunosupresiei, ceea ce înseamnă că Plaquenil poate actiona direct pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge. Acest studiu fascinant evidenţiază un motiv important pentru oameni şi medicii să ia în considerare Plaquenil pentru utilizarea pe termen lung, în special pentru acei oameni care sunt la LES un risc pentru cheaguri de sânge în vene si artere, cum ar fi cele cu anticorpi fosfolipidici (anticorpi anticardiolipinici, lupus anticoagulant, şi fals-pozitiv boli venerice de cercetare de laborator de testare). Aceasta înseamnă nu numai că Plaquenil reduce sansa pentru re-rachete de semnalizare de LES, dar poate fi, de asemenea, benefic în subţierea sângelui pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge anormale excesive. Plaquenil este frecvent utilizat în asociere cu alte tratamente pentru lupus.

Pentru boli de piele rezistente la, alte medicamente impotriva malariei , cum ar fi clorochina (Aralen) sau quinacrine, sunt luate în considerare şi pot fi utilizate in combinatie cu hidroxiclorochina. medicamente alternative pentru boala de piele includ acidul retinoic dapsonă şi (Retin-A). Retin-A este deseori eficient pentru o formă mai puţin frecvente neg-ca de boli de piele lupus. Pentru boala de piele mai severe, medicamente imunosupresoare sunt considerate ca fiind descrise mai jos.

Medicamente care suprima imunitatea (medicamente imunosupresoare) sunt, de asemenea, numite medicamente citotoxice. medicamente imunosupresive sunt folosite pentru tratarea persoanelor cu manifestări mai severe de LES, cum ar fi deteriorarea organelor interne(cu). Exemple de medicamente imunosupresoare includ metotrexat (Rheumatrex, Trexall), azatioprină (Imuran.), ciclofosfamidă (Cytoxan), chlorambucil (Leukeran.), şi ciclosporina (Sandimmune). Toate medicamentele imunosupresoare pot deprima serios numărului de celule sanguine-şi creşte riscurile de infecţie şi sângerare. Alte efecte adverse sunt specifice pentru fiecare medicamente. Pentru exemple, Rheumatrex poate provoca toxicitate hepatică, în timp ce Sandimmune pot afecta funcţia renală.

În ultimii ani,, micofenolatului de mofetil (CellCept) a fost folosit ca un medicament eficient pentru lupus, în special atunci când este asociată cu boli renale. CellCept a fost de ajutor în inversarea boală activă rinichi lupus (lupus boală renală) şi menţinerea în remisiune după ce este stabilit. Sa inferioară Profilul lateral-efect are avantaj faţă de medicamente tradiţionale imun-suprimarea.

La pacienţii cu LES cerebrale grave sau boli de rinichi, plasmafereza (un proces de îndepărtarea şi tratarea sânge înainte de a fi returnate organismului) este folosit uneori pentru a elimina anticorpi şi alte substanţe imune din sânge pentru a suprima imunitatea. Rareori, oameni cu LES pot dezvolta niveluri scăzute de trombocite serios, contribuind astfel la creşterea riscului de sângerare excesivă şi spontană. Deoarece splina este considerat a fi principalul loc de distrugere plachetare, indepartarea chirurgicala a splinei este uneori efectuate pentru a îmbunătăţi nivelul trombocitelor. Alte tratamente au inclus plasmafereza şi utilizarea de hormoni masculini. Plasmafereza a fost de asemenea utilizat pentru a elimina proteinele (crioglobulinele) care pot duce la vasculită. daune-End stadiu de rinichi de la LES necesită dializă şi / sau un transplant de rinichi.

Cele mai recente cercetări se indică beneficii de rituximab (Rituxan) în tratarea lupus. Rituximab este un anticorp perfuzat intravenos, care suprimă o celulă special albe din sânge, cu celule B, prin reducerea numărului lor în circulaţie. celule B au fost găsite să joace un rol central în activitatea lupus, şi atunci când acestea sunt suprimate, boala tinde spre iertarea. Acest lucru poate de ajutor în special pentru persoanele cu boli de rinichi.

Oamenii de stiinta au descoperit ca doze mici de suplimentarea dietei cu uleiuri omega-3 ar putea ajuta la pacienţii cu lupus prin scăderea activităţii bolii şi, eventual, reducerea riscului aparitiei bolilor de inima.