Medicament


Ce este o aspiraţie comună?

O aspiraţie comună este o procedura prin care un ac şi o seringă sterile sunt folosite pentru drenarea fluidului din comun. Aspiraţie comună se efectueaza de obicei ca o procedură de birou sau la patul de pacienţi spitalizaţi. Aspiraţie comună medical este menţionată ca artrocenteza.

Care este scopul de aspiraţie comune?

Aspiraţia comună este folosit pentru a obţine lichid comune pentru examinarea în laborator. Analiza lichidului articular poate ajuta pentru a defini cauzele de inflamarea articulaţiilor sau artrita, cum ar fi infecţia, gută, reumatoidă şi boala. Comun lichid poate fi testat pentru numarul de celule albe, cristale, proteine, glucoză, precum şi de cultură pentru a detecta infecţia. Fiecare dintre aceşti parametri de laborator pot fi de ajutor în a defini cauza de o anumită formă de artrită.

aspiraţie comună poate fi, de asemenea, util în alinarea durerii inflamarea articulaţiilor şi. Eliminarea de lichid în comun, care este inflamat, de asemenea, posibilitatea de a elimina celulele albe din sânge în care sunt surse de enzime care pot fi distructive la comun. Ocazional, cortizon medicamente sunt injectate în comun în timpul aspiraţiei comune în scopul de a scuti rapid inflamarea articulatiilor si reducerea în continuare a simptomelor.

Cum se aspiraţie comună, efectuate?

Pielea de pe comun este sterilizat cu ajutorul unui lichid, de obicei soluţie de iod (Betadină). anestezic local este utilizat în zona de comun; fie prin injectare, actualitate lichid de congelare, sau ambele. Un ac cu o seringă ataşat este inserat în comun un fluid este aspirat înapoi (aspirat) în seringă. Pentru anumite condiţii, Medicul va injecta medicamente, de asemenea, în comun după îndepărtarea lichidului. Acul este apoi îndepărtată şi Band-Aid un sos sau se aplică pe punctul de intrare.

Care sunt complicaţiile de aspirare comune?

Complicatiile de aspiraţie comune sunt mai puţin frecvente. complicatiile posibile includ vânătaie locale, sângerare minoră în comun, şi pierderea de pigment in piele, care a fost introdus de acul. O complicatie rara, dar grava de aspiraţie comună este infecţia de comun (artrită septică).

Daca medicamentele cortizon legate de (corticosteroizi) sunt injectate în comun, complicaţii suplimentare, mai puţin frecvente includ inflamaţii în comun, ca urmare a medicaţiei cristalizarea, contracţie (atrofie) sau pierderea de pigment a pielii la locul de injectare, a crescut de zahăr din sânge (agravarea diabetului zaharat), şi agravarea infecţiei preexistente altă parte a corpului. În cazul în care mai multe injectări cu corticosteroizi sunt date prea des, este posibil de a dezvolta efecte adverse sistemice (efecte secundare întregul organism), cum ar fi creşterea în greutate, fata umflat şi portbagaj, şi uşor vânătăi.