Medicament


Care sunt semnele si simptomele de artrită de mână şi încheietura mâinii?

Cele mai comune simptome de artrita de la mâini includ dureri, rigiditate, şi umflarea peste articulaţiilor. Durerea este, de obicei înrăutăţit în cazul în comun este mutat. În plus, mişcare a comun este adesea limitată datorită la contracturi şi dureri în comun. Simptomele pot duce la dificultăţi cu activităţile de zi cu zi de viaţă, inclusiv pantofi vânzări legate, nasturi butoane, deschidere borcane, sau o cheie de cotitură într-o blocare.

semne fizice de artrită de mână includ schimbări în apariţia a articulaţiilor. Articulatiile cel mai frecvent afectate de artrita degenerative sunt cele de la capetele degetelor. Umflarea şi umflături, sau noduri, pot să apară la articulatiile mici în zona de bază a unghiilor. Aceste umflaturi sunt numite noduri Heberden şi poate deveni extrem de dureroase. Comune la baza degetului mare poate deveni, de asemenea, umflat cu os pinteni şi provoca dureri si deformari. Distrugerea comun, de asemenea, duce la dureri severe atunci când prinderea degetele împreună şi cotropire forţat. limitare comună mişcare poate reduce, de asemenea, capacitatea de a prindere.

artrita încheietura pot cauza dureri cu mişcare a încheieturii mâinii sau apucând şi de ridicare. Gama încheietura de mişcare este adesea limitată de artrită. Pacienţii experienţă de relief de obicei atunci când încheietura mâinii este stabilizată de o atelă.

Poliartrita reumatoidă frecvent provoacă umflarea, durere, şi rigiditate în încheieturi, precum si articulatiile mici la mijloc şi la baza degetelor. Această boală provoacă frecvent diformităţi mână. Ţesut bulgări numit nodulii reumatoizi se pot forma pe articulaţiile de mână şi încheietura mâinii. Articulaţiile degetelor şi degetul mare poate deveni deformat şi contractate prin distrugerea ligamentelor de sprijin, astfel că mişcările apucând şi ciupit nu sunt posibile.

Cum sunt pacienţii cu anomalii ale mână comun evaluate?

Diagnosticul de probleme comune de mână de obicei implică evaluarea simptome, examinarea fizică, şi aspectul cu raze X a articulaţiilor. Analiza sângelui este, uneori, de asemenea, utile în procesul de evaluare. intervenţie chirurgicală de înlocuire comun devine o opţiune de tratament, atunci când distrugerea semnificativă în comun şi / sau deformare sunt prezente.