Medicament


Opţiunile chirurgicale cu articulaţii diferite ale mâinilor şi încheieturilor

opţiuni de înlocuire de manuale comune de chirurgie diferă în funcţie de comune, specifice(cu) implicate.

1. DIP comun (cel mai apropiat comune degetului): Acest lucru comun nu este un bun candidat pentru înlocuirea în comun. Oasele sunt foarte mici şi nu ţineţi implant foarte bine. Cea mai bună opţiune de tratament pentru artrita avansat la acest comun este fuziune. Funcţia de mână este doar minim compromisă de lipsa de mişcare la această comună, după o procedură de fuziune, în timp ce durerea este exonerat.

2. PIP comun (comun a doua din varful degetului): În comun de înlocuire este de obicei realizată în comun PIP. Funcţia de mână, mai ales puterea de înţelegere, poate fi împiedicată de fuziune a acestei comune. Degetele mici şi inelul sunt cei mai buni candidaţi pentru comun de înlocuire ca acestea sunt cele mai importante pentru apucă puterea. Degetul aratator nu este un candidat bun pentru o înlocuire comun PIP, deoarece trebuie să reziste la forţe laterale care însoţesc mişcări, cum ar fi rotirea cheie şi manipularea amendă de obiecte. Aceste forţe cauza stresului excesiv pe implant comun şi poate duce la ruperea implantului devreme.

Au fost numeroase false (protetice) articulaţiilor concepute pentru PIP comun de înlocuire, dar numai una a trecut testul timpului. Numai nonexperimental comun de înlocuire PIP este artroplastiei silicon interpositional. Aceste articulatii sunt realizate din cauciuc siliconic şi au o articulaţie flexibilă în mijloc şi tulpinile de la capetele care se introduce în arborele de os, asigurarea stabilităţii. Implanturile de silicon utilizate cel mai frecvent în comun sunt denumite implant Swanson şi implant Sutter.

Cele mai bune rezultate cu comun de înlocuire PIP sunt la pacienţii cu artrită reumatoidă şi în vârstă, mai mică de activitate pacienţi.

3. MCP comun (comune terţe din varful degetului): Osteoartrita afecteaza rareori articulaţiilor MCP. Nevoia cea mai comună pentru comun de înlocuire în această comună este distrugere de artrita reumatoida. Silicon comun de înlocuire a articulaţiei MCP a fost folosit încă din anii 1960 şi a produs rezultate excelente pe termen lung.

4. Thumb bazale comune (în cazul în care degetul mare întâlneşte încheietura mâinii): Acest lucru comun este expus la foarte mare subliniază, cu activităţile normale. Forţele simţit la vârful degetului mare se înmulţesc 12 ori prin efectul lor la baza degetului mare, astfel predispun această comună să poarte. Artrita acestei comune este foarte comun, mai ales la femei, şi necesită frecvent comun de înlocuire. Încercările de silicon la înlocuirea acestei comune nu au fost atât de reuşită precum sperat ca urmare a eşecului implant şi distrugerea osoasă. Astfel, procedura de cele mai comune comun de înlocuire pentru degetul mare de bază se face cu material natural. Procedura este numit procedura de ligament reconstrucţie-tendon interpunere (LRTI). Aceasta procedura foloseste tendon pacientului proprii pentru a stabiliza degetul mare şi reapar în comun. LRTI oferă stabilitate şi dureri de relief. Rezultatele pe termen lung au fost excelente. Acest lucru a fost, de asemenea, numit tendon sau rola “hamsii” procedura, deoarece tendonul este folosit pentru a forma ondulată a pernei în comun noi.

5. Incheietura mainii: Majoritatea pacientilor cu artrita încheietura mâinii sunt cel mai bine tratate cu curăţare în comun chirurgical sau de fuziune şi nu comun de înlocuire. Cele mai multe proteze încheietura mâinii-comune pe piaţă sunt în prezent cercetat şi pentru utilizarea la pacienţii cu activitate extrem de reduse cu osteoartrita sau artrita reumatoida.

Rezumat

Artrita de mână şi încheietura mâinii este o problemă foarte frecvente şi complexe, cu multe opţiuni de tratament nechirurgical şi chirurgical. Decide care este cea mai bună alternativă poate solicita abilităţile de medic primar, artrită specialist (reumatolog), şi / sau un chirurg ortoped.