Medicament


Ce este artroscopie?

Artroscopia este o procedura chirurgicala prin care structura internă a unei comune este examinată pentru diagnostic şi / sau tratamentul cu ajutorul unui tub, ca instrument de vizualizare numit artroscop. Artroscopia a fost popularizat în anii 1960 şi este acum banal în întreaga lume. Tipic, este efectuată de către chirurgi ortopezi într-un ambulatoriu stabilirea. Atunci când sunt efectuate în ambulatoriu stabilirea, de obicei, pacientii se pot intoarce acasa dupa procedura.

Tehnica de artroscopiei implica inserarea artroscopului, un mic tub care conţine fibre optice şi lentile, prin incizii mici la nivelul pielii în comun care urmează să fie examinate. Artroscop este conectat la o cameră video şi interiorul comun este vazuta pe un monitor de televiziune. Dimensiunea artroscopului variază în funcţie de dimensiunea de comune fiind examinate. De exemplu, genunchi este examinat cu un artroscop care este de aproximativ 5 milimetri în diametru. Există arthroscopes fel de mici ca 0.5 milimetri în diametru pentru a examina articulatiile mici, cum ar fi încheietura mâinii.

Cazul în care procedurile sunt efectuate în plus faţă de examinarea în comun cu artroscopului, aceasta se numeşte o intervenţie chirurgicală arthroscopic. Există o serie de proceduri care sunt de făcut în acest mod. În cazul în care o procedură se poate face arthroscopically în loc de prin tehnici tradiţionale chirurgicale, provoacă traume, de obicei, mai puţin ţesut, provoacă mai puţină durere, şi poate promova o recuperare mai rapidă.

Pentru ce boli sau condiţii este considerat artroscopie?

Artroscopia poate fi de ajutor în diagnosticul şi tratamentul noninflammatory multe, inflamator, infecţioase şi tipuri de artrita, precum şi diverse leziuni în comun.

Noninflammatory degenerative artrită, sau osteoartritei, pot fi văzute cu ajutorul artroscopului ca uzat şi neregulate cartilaj. Recent, pentru uzura cartilajului izolate la pacienţii mai tineri, repararea crevasele din cartilaj, folosind un “pastă” a unui pacient propriile celule recoltate cartilajului şi cultivate în laborator, a fost realizată folosind un artroscop.

În artrita inflamatorie, cum ar fi artrita reumatoida, unii pacienţi cu izolat cronică inflamarea articulaţiilor pot beneficia, uneori, prin eliminarea arthroscopic din comun de ţesut inflamat (Sinovectomia). Tesutului comun (sinoviala) poate fi biopsie şi examinate la microscop pentru a determina cauza de inflamaţie şi de a descoperi infecţiile, cum ar fi tuberculoza. Artroscopia poate oferi mai multe informaţii în situaţii care nu pot fi diagnosticate prin simpla aspiratie (retragerea fluid cu un ac) şi analiza lichidului comun.

leziuni comune comune pentru care Artroscopia este luate în considerare includ lacrimi cartilaj (lacrimi menisc), tulpini ligament şi lacrimi, şi deteriorarea cartilajului sub kneecap (tipsie). Artroscopia este frecvent utilizat în evaluarea genunchii si umerii, dar poate fi de asemenea folosite pentru a examina şi trata condiţiile de încheietura mâinii, glezne, şi coate.

În cele din urmă, ţesuturilor moi, cum ar fi chips-uri de os sau cartilaj, sau obiecte străine, cum ar fi spini de plante, care devin depusă în termen de comun pot fi îndepărtate cu artroscopie.