Medicament


Care sunt “pete hepatice” sau “pete de vârstă”?

“Pete hepatice” sau “pete de vârstă” sunt denumirile comune de pete mai întunecate observate la adulţi, frecvent pe partea din spate a mâinilor. Termenul “ficat la faţa locului” este de fapt un termen impropriu, deoarece aceste pete nu sunt cauzate de probleme hepatice sau boli ale ficatului. În timp ce pistrui nu tind să apară în timp, acestea nu sunt, în sine un semn de bătrâneţe. În schimb, acestea apar, în general, pe zonele expuse la soare,, cu atât mai mult la persoanele care au o tendinţă genetică pentru a le dezvolta. Astfel, acestea sunt în nici un caz pur şi simplu o funcţie de vârstă.

Aceste pete sunt doar pistrui lentigo-tip, care sunt frecvent observate pe piele de adulţi în vârstă cu un istoric de expunere la soare.

Uneori, persoanele în vârstă care au aceste pistrui lentigo de tip, de asemenea, au ridicat, maro, leziuni ursuz numit keratoze seboreice în sau în jurul aceleaşi domenii. Keratoza seboreica sunt benigne, de asemenea, (nu maligne) afectiuni ale pielii. Unii pacienţi numesc aceste creşteri “ochelari” sau “Rice Krispies.” Desi sunt cel mai adesea mediu maro, ele pot diferi de la culoarea variază de oriunde de la cafeniu deschis până la negru. Ele apar în diferite mărimi, prea, variind de oriunde dintr-o fracţiune dintr-un inch (sau centimetru) la un inch (2.5 cm) în diametru. Tipic, aceste creşteri sunt în jur de mărimea şi radiera unui creion sau uşor mai mari. Unele cheratoze începe ca un lentigo plat şi creşte treptat şi se ingroasa pentru a forma o keratoza seboreica.

Caracteristica indicator de keratoze seboreice este ceros lor, blocat-on, uite gras. Acestea arata ca acestea fie au fost lipite pe piele sau poate arata ca un DAB lumânare de ceară topită maro, care a scăzut pe piele. Keratoza seboreica poate să apară în aceleaşi zone ca pistrui. Keratoza seboreica sunt, de asemenea, mai frecvente în zonele de expunere la soare, dar ele pot fi, de asemenea, în zonele protejate de soare. Atunci când apar primele, creşteri de obicei, începe o la un moment dat ca mici umflaturi aspre. În cele din urmă, ele pot ingrosa si dezvolta o stare brută, warty suprafaţă.

Keratoza seboreica sunt destul de comune în special după vârsta de 40. Aproape toată lumea se poate dezvolta în cele din urmă cel puţin o keratoze seboreice câteva în timpul vieţii lor. Acestea sunt denumite uneori “lipitori de limită de vârstă.”