Medicament


Ce este scleroză laterală amiotrofică?

Scleroză laterală amiotrofică (AS), uneori numită boala Lou Gehrig, este un rapid progresivă, invariabil mortale boli neurologice care atacă celulele nervoase (neuroni) responsabil pentru controlul muşchilor voluntară. Boala aparţine unui grup de tulburări cunoscute sub numele de boli neuron motor, care sunt caracterizate prin degenerarea treptată şi moartea neuronilor motorii.

neuroni motori sunt celulele nervoase localizate în creier, trunchiul cerebral, şi a măduvei spinării care servesc ca unităţi de control şi a legăturilor vitale de comunicare între sistemul nervos şi muşchii voluntare ale corpului. Mesaje de la neuroni motori din creier (numite neuroni superioară cu motor) sunt transmise neuroni motori în măduva spinării (numite neuroni mai mici cu motor) şi de la ei să special muschii. În SLA, atât neuroni superioară motor şi neuronii mici cu motor sau mor degenera, încetează de a trimite mesaje muschilor. Incapabil să funcţioneze, muschii se atrofiaza treptat, se ofili (atrofie), şi trage de mânecă (fasciculaţiilor). În cele din urmă, capacitatea creierului de a începe şi de control al circulaţiei de voluntariat este pierdut.

SLA cauzează slăbiciune, cu o gamă largă de handicap (a se vedea secţiunea intitulată “Care sunt simptomele?”). În cele din urmă, toate muschii sub controlul voluntar sunt afectate, şi pacienţii îşi pierd puterea lor şi posibilitatea de a muta arme lor, picioare, şi corp. Când muşchii în diafragmă şi nu peretelui toracic, pacienţii îşi pierd capacitatea de a respira, fără suport ventilator. Cei mai mulţi oameni cu SLA de insuficienţă respiratorie, de obicei, în termen de 3 pentru 5 ani de la debutul simptomelor. Totuşi, despre 10 la sută dintre pacienţi supravieţuiesc pentru ALS 10 sau mai mulţi ani.

Deşi de obicei, boala nu afectează mintea unei persoane sau date operative, mai multe studii recente sugerează că pacienţii pot avea unele ALS modificări în funcţii cognitive, cum ar fi depresia şi probleme de luare a deciziilor şi de memorie.

As nu afecta capacitatea unei persoane de a vedea, miros, gust, auzi, atingeţi sau să recunoască. Pacienţii de obicei, să menţină controlul asupra muschilor oculari şi de vezică urinară şi funcţiile intestinului, deşi în fazele tardive ale bolii majoritatea pacienţilor vor avea nevoie de ajutor şi de la Noţiuni de bază pentru baie.

Care sunt simptomele de SLA? ( scleroză laterală amiotrofică )

Debutul ALS poate fi atât de subtil faptul că simptomele sunt adesea trecute cu vederea. Primele simptome pot include:

* convulsii, crampe, sau rigiditate a muşchilor;
* slăbiciune musculară afectează o mana sau un picior;
* slurred şi nazale discurs; sau
* dificultate de mestecat sau la înghiţire.

Aceste plângeri generale dezvolta apoi în slăbiciune sau atrofie mai evident care ar putea provoca un medic să suspecteze ALS.

Părţi ale corpului afectate de simptome precoce ale SLA depinde de care muşchi din organism sunt deteriorate prima. În unele cazuri,, simptome afectează iniţial unul din picioare, şi pacienţi jenă experienta la mersul pe jos sau rularea sau ei observa că acestea sunt împiedicare sau poticnire mai des. Unii pacienţi se vedea mai întâi efectele bolii pe o mâinii sau a braţului, deoarece dificultăţi cu sarcini simple care necesită dexteritate manuală, cum ar fi butoniere, o cămaşă, scris, sau o cheie de cotitură într-o blocare. Alti pacienti observaţi probleme de vorbire.

Indiferent de o parte din primul organism afectat de boala, slăbiciune musculară şi atrofie răspândit în alte părţi ale corpului ca boala progreseaza. Pacienţii care au probleme în creştere cu care se deplasează, înghiţire (disfagie), şi vorbind sau care fac cuvinte (dizartrie). Simptomele de implicare superioară neuronului motor includ musculatura incordata si rigid (spasticitate) şi reflexe exagerate (hyperreflexia) inclusiv un gag reflex hiperactivă. Un reflex anormal numiţi de obicei semnul lui Babinski (degetul mare se extinde în sus ca talpa piciorului este stimulat într-un anumit fel) indică, de asemenea, daune superioară neuronului motor. Simptomele de degenerare mai mic neuron motor includ slăbiciune musculară şi atrofie, crampe musculare, twitches trecătoare şi de muşchi care poate fi văzut sub piele (fasciculaţiilor).

Cum SLA este tratată? ( scleroză laterală amiotrofică )

Nu a fost încă nici un leac pentru ALS osoase gasite. However, alimente şi medicamente Administration (FDA) a aprobat primul tratament medicamente pentru boala – riluzolului (RILUTEK). Riluzolul se crede că pentru a reduce deteriorarea neuroni motori prin scăderea eliberarea de glutamat. Studiile clinice cu pacienţi au arătat că ALS riluzol prelungeşte supravieţuirea cu câteva luni, mai ales la cei cu dificultăţi de înghiţire. Medicamente extinde, de asemenea, timp înainte de un pacient are nevoie de suport ventilator. Riluzolul nu revers prejudiciul făcut deja la neuroni motori, şi pacienţii care iau medicamentele trebuie să fie monitorizate Totuşitare hepatică şi alte efecte adverse posibile. However, Aceasta prima boli specifice oferte de terapie spera ca progresia de ALS o zi poate fi încetinită prin medicamente noi sau combinaţii de medicamente.

Alte tratamente pentru ALS sunt proiectate pentru a ameliora simptomele şi a îmbunătăţi calitatea vieţii pacienţilor. Acest lucru este cel mai bine tratamentul de susţinere oferite de echipe multidisciplinare de specialişti din domeniul sănătăţii, cum ar fi medici; farmacişti; fizic, profesional, şi discurs terapeuţi; nutriţionişti; asistenţi sociali; şi îngrijire la domiciliu şi hospice asistente medicale. Lucrul cu pacienţii şi îngrijitorii, aceste echipe se poate proiecta un plan individualizat de terapie medicale şi fizice şi să furnizeze echipamente speciale, care vizează menţinerea pacienţilor în calitate de telefonie mobilă şi mai confortabil cu putinţă.

Medicii pot prescrie medicamente pentru a ajuta la reducerea oboselii, uşurinţa crampe musculare, de control spasticitate, şi de a reduce excesul de salivă şi indiferenţă. Medicamentele sunt de asemenea disponibile pentru a ajuta pacientii cu dureri, depresiune, tulburări de somn, şi constipaţie. Farmaciştii pot oferi sfaturi cu privire la utilizarea corectă a medicamentelor şi să monitorizeze prescriptiilor un pacient pentru a evita riscurile de interacţiuni medicamente.

terapie fizică şi echipamente speciale pot îmbunătăţi pacienţi’ Independenţă şi siguranţă-a lungul ALS. Blând, exercitarea cu impact redus aerobe, cum ar fi mersul pe jos, înot, şi bicicleta staţionară poate întări musculatura afectată, îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare, şi de a ajuta pacienţii lupta împotriva oboselii şi depresiei. Gama de mişcare şi exerciţii de stretching pot ajuta la prevenirea spasticitate dureroase şi scurtarea (contractura) de muşchi. Terapeutii pot recomanda exercitii fizice care oferă aceste beneficii fără surmenaj muşchilor. ergoterapeuţi pot sugera dispozitive, cum ar fi rampele, bretele, pietoni, şi scaune cu rotile care ajuta pacientii conserva energia şi să rămână mobil.