Medicament


Ce este boala Chagas?

Chagas boala (denumite, de asemenea, trypanosomiasis american) este o infecţie provocată de un parazit protozoar (Trypanosoma cruzi) care pot duce la modificări inflamatorii acute ale pielii (chagomas) şi, eventual, poate provoca infecţii şi inflamaţii ale multe ţesuturi alt organism, în special cele ale inimii şi intestinal.
Boala poate avea trei faze într-un individ: acut, cu uşoare sau fără simptome care pot ultimele săptămâni la aproximativ două luni; fază intermediară sau nedeterminat că are puţine în cazul în care orice simptome şi poate dura 10-20 ani sau mai mult; şi cronică, cu simptome mai severe apar din daune treptată cronice de organe (în special cardiace şi intestinale, deşi alte organe pot fi afectate) cu simptome care de obicei rămân pe viaţă. Persoanele cu boala Chagas văzut în SUA. de obicei, l-au dobândit în timp ce trăiesc într-o ţară în care boala este endemică (Mexic, Centrală şi America de Sud). CDC estimările referitoare la 8-11 milioane de persoane sunt infectate în ţările în care boala este endemică.

Care este istoria bolii Chagas?

Chagas boala a fost numit dupa Carlos Chagas, primul care a descris în Trypanosoma cruzi oameni infectaţi în 1909 în timp ce lucrează pentru Institutul Oswaldo Cruz în Brazilia. Chagas descoperit ca parazitii sunt transmise la om prin introducerea pauze în piele după ce acestea sunt depuse pe piele în fecale de insecte. Chagas a fost primul om de stiinta pentru a descoperi toate aspectele legate de o boală infecţioasă nou; sa patogen (T. cruzi), Principalele insecte vector (Triatominae saruta sau bug-uri), Gazdele (om, mamifere), manifestările clinice, şi epidemiologia.

Speciile parazite a fost numit cruzi pentru a onora angajatorului său mentor şi ştiinţifice, Oswaldo Cruz. Chagas boală este, de asemenea, cunoscut sub numele de trypanosomiasis american, deoarece are loc în principal în cele două Americi în cazul în care triatomine insecte (saruta bug-uri) de obicei, se găsesc. Aceste bug-uri şi mamifere au infecta gama de state de-a lungul Statelor Unite. graniţa cu Mexicul prin America Centrală pentru ţările din America de Sud (de exemplu, Argentina, Bolivia), în cazul în care boala este endemică. Aproape toate cazurile diagnosticate în SUA. sunt imigranţi din alte ţări din America.